Connect with us

Finans & Ekonomi

AKSA BÖLGELERİNDE 2020 İKİNCİ ÇEYREKTE ELEKTRİK TÜKETİMİ DÜŞTÜ

Çoruh- Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2020 yılı 2’nci çeyrek tüketim verilerini açıkladı. Nisan, mayıs ve haziran aylarındaki elektrik tüketimi 2019’un aynı dönemine göre Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin’in yer aldığı Çoruh bölgesinde yüzde 14; Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’nin dahil olduğu Fırat bölgesinde ise yüzde 6 azaldı.

 

 

Toplamda 4 milyon nüfuslu Çoruh ve Fırat bölgelerinde elektrik tedarik hizmeti sağlayan Aksa Elektrik, 2020’nin ilk yarısında en düşük tüketimin nisan, en yüksek tüketimin ise haziran ayında gerçekleştiğini belirtti. 2020 yılı 2’nci çeyrekte Fırat bölgesinde Malatya, Çoruh bölgesinde de Trabzon en fazla elektrik tüketilen il oldu.

ÇORUH BÖLGESİNDE EN FAZLA DÜŞÜŞ GÜMÜŞHANE’DE
Çoruh bölgesindeki Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinde Aksa Elektrik’in 1,2 milyonu aşkın abonesi var. Bu bölgedeki nisan, mayıs ve haziran ayı elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine nazaran yüzde 14 azaldı. En fazla düşüş yüzde 19’la Gümüşhane’de. Onu yüzde 16’yla Rize izledi. Trabzon’daki düşüy yüzde 12, Artvin’dekiyse yüzde 10.

FIRAT BÖLGESİNİN DÜŞÜŞ REKORU BİNGÖL’DE
Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli illeri kapsayan Fırat bölgesindeki abone sayısı 900 bin civarında. Dört ildeki elektrik tüketimi, 2’nci çeyrekler baz alındığında 2019’dan 2020’ye yüzde 6 oranında geriledi. Yüzde 14’le Bingöl ilk, yüzde 12’iyle Tunceli ikinci sırada. Malatya’daki düşüş yüzde 8. Elazığ’da değişim yok.

GENELİN AKSİNE MESKENLERDEKİ TÜKETİM ARTTI
Geneldeki tablonun aksine meskenlerdeki elektrik tüketiminde artış söz konusu. Çoruh bölgesindeki ortalama yüzde 14. Artışta Trabzon yüzde 24’le lider durumda, Rize yüzde 18’le ikinci. Diğer illerdeki oranlar ise şöyle: Gümüşhane yüzde 12, Artvin yüzde 7 ve Giresun yüzde 5. Fırat bölgesindeki Tunceli’de yüzde 4 ve Bingöl’de yüzde 2 artış yaşanan mesken elektrik tüketimi Elazığ’da yüzde 10, Malatya’da yüzde 7 düştü.

ABONE SAYISINDA ARTIŞ KAYDEDİLDİ
Her iki bölgede de 2020’nin ilk altı ayında abone sayısı arttı. En fazla artış Çoruh bölgesinde Trabzon, Fırat bölgesindeyse Elazığ’da gerçekleşti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir