Connect with us

Finans & Ekonomi

“TAKIM TEZGAHLARI SANAYİİNDE 120 BİN YENİ İSTİHDAMA İHTİYAÇ OLACAK”

“Büyük bir gelişim ve değişim süreci içinde olduğunu” belirttiği takım tezgahları sektörünün “pek çok kariyer fırsatı barındırdığını” kaydeden TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, hem üretim hem de satış sonrası hizmetlerde yeni mezunlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti: “Mevcut durumda mühendislik, Ar-Ge, satış, üretim yönetimi gibi alanlarda yeni mezunlarımız için iş potansiyeli bulunuyor.” Artık mekanik bilginin yeterli gelmediğini ifade eden Varlık, “Sanayi robotlarıyla üretimi otomatize etmek için yazılımcılara, robot entegratörlerine ve robot programcılarına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

 

 

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, sanayi robotlarıyla üretimi otomatize etmek için kısa ve orta vadede “yazılım, robot entegratörlüğü, robot programcılığı, robot uzmanlığı, siber güvenlik analistliği, 3D baskı teknisyenliği, sanal gerçeklik tasarımcılığı, ağ programcılığı, makine öğrenim bilimcisi, endüstriyel ağ mühendisliği, iş dönüştürme uzmanlığı, bulut mimarisi, veri bilimcisi, şehir inovasyon-mekanik uzmanlığı” alanlarında 120 bin yeni istihdama ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Fatih Varlık- Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı 

ÜNİVERSİTELERDE HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLMELİ?
Fatih Varlık, iş hayatında imalat ve takım tezgahları sektöründe çalışmayı düşünen gençlere lisans düzeyinde “ekatronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, makine mühendisliği, imalat mühendisliği, malzeme mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri” bölümlerine; ön lisans düzeyindeyse “makine, elektronik ve otomasyon, bilgisayar teknolojileri, malzeme ve işlem teknolojileri” bölümlerine yönelmeyi önerdi.

 

 

 

 

“TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜ PEK ÇOK KARİYER FIRSATI BARINDIRIYOR”
“Büyük bir gelişim ve değişim süreci içinde olduğunu” belirttiği takım tezgahları sektörünün “pek çok kariyer fırsatı barındırdığını” kaydeden Varlık, “Sektörün yeni mezunlara hem üretim tarafında hem de satış sonrası hizmetler tarafında ihtiyacı var. Mevcut durumda mühendislik, Ar-Ge, satış, üretim yönetimi gibi alanlarda yeni mezunlarımız için iş potansiyeli bulunuyor.” dedi.

“ARTIK MEKANİK BİLGİ YETERLİ GELMİYOR”
“Endüstri 4.0 ve dijitalleşmenin getirdiği yeniliklerle” orta vadede okullarda verilen eğitimlerle elde edilecek diplomaların tek başına yeterli olmayacağının altını çizen Varlık, şunları dile getirdi: “Bunun etkileri şimdiden görülmeye başlandı. Takım tezgahlarının tam otomasyonla çalıştırılması için artık mekanik bilgi yeterli gelmiyor. Sanayi robotlarıyla üretimi otomatize etmek için yazılımcılara, robot entegratörlerine ve robot programcılarına ihtiyaç duyuluyor. Orta vadede robot uzmanı, siber güvenlik analisti, 3D baskı teknisyeni, sanal gerçeklik tasarımcısı, ağ programcısı, makine öğrenim bilimcisi, endüstriyel ağ mühendisi, iş dönüştürme uzmanı, bulut mimarı, veri bilimcisi, şehir inovasyon/mekanik uzmanına ihtiyaç olacak ve bu meslekler büyük önem kazanacak.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir