Connect with us

Sağlık

COVID-19’DA YENİDEN ALARM DÖNEMİ…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında yeniden riskli duruma dönüldüğünü bildirdi: “Yeni hasta sayısındaki yükselme ciddi. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin. Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var.”

 

 

Anadolu Ajansı, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm başkanlığında ve hizmet birimi yöneticilerinin katılımıyla 28 Temmuz’da gerçekleşen pandemi değerlendirme toplantısında “günlük yatış ihtiyacı gerektiren Covid-19 hastalarındaki artış göz önünde bulundurularak yeni tedbir kararları alındığını” duyurdu.

ANKARA’DA YENİ KARARLAR
Toplantıda, “hastanelerde klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50’sinin Kovid-19 yatağı, boş yoğun bakım yataklarının ise tamamının Covid-19 yoğun bakım yatağı olarak ayrılmasının”, “elektif cerrahi vaka alımlarının ikinci bir talimata kadar durdurulmasının” ve “elektif dahili yatışların ertelenmesinin” kararlaştırıldığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ
Bu arada İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine “Covid-19 tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Genelgede, “Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla” Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda “birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği” belirtildi.

KIRIKKALE PİLOT İL
Koronavirüs İl Denetim Uygulaması Modeli hayata geçiriliyor. Kırıkkale pilot il seçildi. Model burada elde edilecek sonuçlara göre diğer illerde de pratiğe dönüşecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir