Connect with us

Dünya Gündemi

2020 DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI 5’İNCİ YARIŞI 18-20 EYLÜL’DE MARMARİS’TE…

Son iki yıldır Türkiye’nin de ev sahipliği yaptığı FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5’inci Yarışı, 18-20 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı himayesindeki ve organizasyonunu Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) üstlendiği yarışta, dünyanın tanınmış pilotları hünerlerini sergileyecek. “Eşsiz çam ormanları ve muhteşem deniziyle” gezip görenleri büyüleyen Marmaris, bu spora gönül veren binlerce kişiyi ağırlayacak.

 

 

 

2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 3’üncü yarıştan sonra ara verilmişti. Etkinlik 4-6 Eylül’de Estonya’da yapılacak 4’üncü yarışla kaldığı yerden devam edecek. Ardından 18 Eylül’de Türkiye’de 5’inci yarış başlayacak. Marmaris, Ula ve Datça bölgelerindeki özel etaplarda gerçekleşecek yarışta dünyanın en hızlı ralli pilotları nefesleri kesecek. 155 televizyon kanalının canlı yayınlarla dünyaya ulaştıracağı Türkiye Rallisi, 20 Eylül’de sona erecek.

Eren Üçlertoprağı-Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı

SON İKİ YILDIR TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONU
Son iki yıldır Türkiye’deki en büyük uluslararası spor organizasyonuna imza attıklarını belirten TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) Başkanı Eren Üçlertoprağı şunları söyledi: “Türkiye Rallisi’nin T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olmasından büyük gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve bu projede emeği geçen tüm Devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bir kez daha ülkemizin gücünü tüm dünyaya göstermek ve tanıtımına katkıda bulunmak için hazırız.”

 

Jona Siebel-WRC Promoter CEO’su

“RALLİ, COVID-19 PROTOKOLLERİNE GÖRE YÜRÜTÜLECEK”
Konuya ilişkin açıklamasında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOSFED’e teşekkürlerini ileten WRC Promoter CEO’su Jona Siebel ise “Marmaris, pandemi sonrasında alınan önlemler doğrultusunda, tüm katılımcı ve seyircilerin keyifle ve güvenle seyahat edebilecekleri popüler bir tatil beldesi. Organizasyon, Covid-19 protokollerine göre yürütülecek; güvenli bir ortam oluşturmak için Türkiye’nin sağlık yasalarına uyulacaktır.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir