Connect with us

Kültür - Sanat

8’İNCİ BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 4 EYLÜL

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nin 8’incisi 23-30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. “Ulusal Uzun Metraj Film” ve “Ulusal Kısa Film” yarışmaları ile “festivalin film geliştirme platformu” Bosphorus Film Lab için son başvuru tarihi 4 Eylül.

 

Emrah Kılıç-Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü 

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19 salgını sebebiyle 2020’deki birçok film festivalinin ya ertelendiğini ya iptal edildiğini ya da dijital ortama taşındığını belirten Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü Emrah Kılıç etkinlikle ilgili şu bilgileri aktardı: “Boğaziçi Film Festivali’ni tabii ki festival ruhuna uygun şekilde fiziksel olarak gerçekleştirmeyi arzu ediyor, ekim sonu itibariyle gerekli hijyen kurallarını sağlayıp, alınan tedbirleri uygulayarak sinema salonlarında film gösterebileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle festivalin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab kapsamında online imkanları kullanırken aynı zamanda fiziksel olarak da etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Festivalde sanat ve sinema konuşmak, salonlarda film izlemek ve kendimizi daha iyi hissedebileceğimiz bir festival yapmak özellikle bu dönemde hepimiz için çok önemli.”

EN İYİ UZUN METRAJ FİLME 100 BİN LİRA ÖDÜL
23-30 Ekim tarihli 8’inci Boğaziçi Film Festivali ana etkinliklerinden Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda birinci seçilecek eser 100 bin lirayla ödüllendirilecek. Yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller sahiplerini bulacak. Ayrıca Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) de “ilk veya ikinci filminin tüm süreçlerini başarıyla yürüten” yapımcılardan en iyisine 10 bin lira ödül takdim edecek.

KISA FİLM ÖDÜLLERİ TOPLAMDA 45 BİN LİRA
Ulusal Kısa Film Yarışması’nda biri “Ulusal Kısa Kurmaca Film” ve diğeri “Ulusal Kısa Belgesel Film” adıyla iki kategori var. Kurmaca, animasyon ve deneysel filmlerin yarışacağı Ulusal Kısa Film Yarışması’nda en iyi filme 10 bin lira ödül verilecek. Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması’nın ödülü de de 10 bin lira. Festivale katılan bütün kısa filmler ayrıca 25 bin lira ödüllü Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de aday olabilecek.

BOSPHORUS FİLM LAB’E YAPIM VE FİKİR AŞAMASINDAKİ PROJELER KATILABİLİYOR
TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla “Türkiye sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak amacıyla” organize edilen Bosphorus Film Lab’e “yapım ya da fikir aşamasındaki” film projeleri katılabilecek. Pitching Platformu’nda birer proje “TRT Ortak Yapım Ödülü” ile “Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü’ne” layık görülecek. Work in Progress kapsamındaki projeler ise 25 bin liralık T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile CGV Mars Dağıtım Ödülü için sunum yapacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir