Connect with us

Araştırma ve Raporlar

KRİPTO PARAYI DENEYENLERİN YÜZDE 72.7’Sİ “MEMNUNUM” DEDİ…

Akademetre Araştırma Şirketi’nce dijital varlık işlem platformu Paribu adına gerçekleştirilen “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” sonuçlarına göre Türkiye’de kripto parayla (bitcoin) işlem yapanların oranı yüzde 0,7. Araştırmaya katılanların yüzde 96.8’i kripto paraların üretiminde blokzincir teknolojisinin kullanıldığını bilmediğini belirtti. Kripto parayı deneyenlerin yüzde 72.7’si memnun kaldığını kaydetti.

 

Paribu CEO’su Yasin Oral, kripto paraya dair Türkiye’de ilk defa bu kapsamda bir araştırmaya imza atıldığını ifade etti: “Bugüne kadarki kripto para algısı ve kullanımıyla ilgili çalışmalarda elde edilen sonuçların bizim gözlem ve verilerimizle eşleşmediğini gördük. Şüpheleri giderebilmek için yerli bir araştırma şirketiyle, doğru araştırma yöntemleriyle bir araştırma yaptırmak istedik.”

“KRİPTO PARAYLA TANIŞMAK İSTEYEN CİDDİ BİR KİTLE VAR”
Türkiye’de kripto para kullanımının halihazırda düşük olduğunun altını çizen Oral, “Ekosistemle tanışmayı bekleyen ciddi bir kitle var. Türkiye’nin genç ve teknolojiye yatkın nüfusu kripto paranın avantajlarıyla tanıştıkça kullanıcı sayısı artacaktır. Kripto parayla işlem yapanların memnuniyet oranının yüksek olması da bunun göstergesi.” dedi.

Akademetre Kurucusu Dr. Halil İbrahim Zeytin ve Paribu CEO’su Yasin Oral “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” sonuçlarını açıklarken.

“TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI KRİPTO PARA ARAŞTIRMA RAPORU”
ise 12 ilde yürütülen araştırma sürecinde “kripto para ya da Bitcoin’i duyan 1000 kişiye ulaşıncaya kadar” 6253 kişiyle görüştüklerini belirtti: “Türkiye’nin en kapsamlı kripto para araştırma raporunu pandemi sürecinde tüm sağlık tedbirlerini alarak, kalitatif ve kantitatif araştırmalar yürüterek tamamladık. Türkiye’deki kripto para bilinirliği, algısı, yatırım aracı olarak görülme eğiliminin yanı sıra kripto paraya dair beklentileri, motivasyonları ve bariyerleri ortaya çıkardık.”

2017’de faaliyete başlayan ve 600 bini aşkın kullanıcı sayısına ulaşan dijital varlık işlem platformu Paribu, 7/24 kesintisiz hizmet veriyor.

 

.ARAŞTIRMADA ELDE EDİLEN SONUÇLAR
Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nda şu sonuçlara ulaşıldı:
Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı yüzde 0.7.
-Araştırmaya katılanların yüzde 96.8’i kripto paraların üretiminde blokzincir teknolojisi kullanıldığını bilmiyor.
-Kripto parayı deneyenlerin yüzde 72.7’si memnun.
-Katılımcıların yüzde 34’ü kripto paraya güveniyor.
-Yüzde 68.7 oranıyla en çok kripto para işlemini Y Kuşağı’ndakiler yapıyor.
-Kripto para yatırımcılarının yüzde 87,3’ü lise ve üniversite mezunu; yüzde 75,3’ü ücretli statüsünde.
-Kripto para hakkında kulak aşinalığı olanlarda erkek ve kadın oranları birbirine yakın ancak işlem yapan her 5 kişiden sadece 1’i kadın.
-“Kripto parayı hangi amaçla kullanıyorsunuz?” sorusuna yüzde 58,4 yatırım; yüzde 57.7 al-sat işlemleri; yüzde 29.9 para transferi cevabını verdi.
-Kullanıcıların yüzde 48.3’ü teknolojiye dayalı olması; yüzde 47’si merak ve yüzde 24’ü ise yüksek getiri beklentisi sebebiyle kripto parayı tercih ettiğini söyledi.
-Kripto parayla ilgili bilgi edinmede internet araştırması yüzde 33.3’le ilk, sosyal medya ise yüzde 17.7’yle ikinci sırada yer aldı.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir