Connect with us

Finans & Ekonomi

İŞ BANKASI’NDAN KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ TARIM İŞLETMELERİNE 25 MİLYON EURO KAYNAK

Türkiye İş Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör temsilcisi PROPARCO’dan 10 yıl vadeyle temin ettiği 25 milyon Euro tutarındaki krediyi; tarım ve tarım endüstrisi sektörlerindeki küçük ve orta ölçekli firmaların “enerji ve kaynak verimliliğine dönük yatırımlarının” finansesinde değerlendirecek.

 

Gamze Yalçın-Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı

Türkiye ekonomisi için tarım ve tarım endüstrisi sektörlerinin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, “Bu kapsamda PROPARCO’yla iş birliğimizi, bu yeni kaynak sayesinde Türkiye ekonomisine fayda sağlayacak şekilde artırarak devam ettirmekteyiz.” dedi.

“ENERJİ VE KAYNAK VERİMLİLİĞİ FARKINDALIĞI ARTACAK”
PROPARCO’dan alınan üçüncü kredi olan 25 milyon Euro tutarındaki kaynakla çiftçilerin ve tarım endüstrisinin finansmana erişiminin sağlanacağını dile getiren Yalçın, böylelikle “tarımda enerji ve kaynak verimliliği konularındaki farkındalığın artacağını” ve “sürdürülebilir büyümeye önemli katkı sunulacağını” ifade etti.

 

 

Jean-Gabriel Dayre- PROPARCO Türkiye temsilcisi

“İŞ BANKASI, TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN FİNANS KURULUŞLARINDAN”
PROPARCO Türkiye temsilcisi Jean-Gabriel Dayre ise İş Bankası’yla iş birliklerinin uzun yıllardır sürdüğünün altını çizerek şunları söyledi: “İş Bankası, ulusal düzeyde yaygın erişilebilirliğiyle Türkiye’nin önde gelen finansal kuruluşlarından birisi. Tarım sektöründe enerji ve kaynak verimliliğini teşvik etmeye odaklı bu 10 yıl vadeli krediyle İş Bankası’nın Türkiye’nin kırsal bölgelerindeki fonlama ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir