Connect with us

Finans & Ekonomi

BİREYSEL EMEKLİLİK FONUNDA YAKLAŞIK 150 MİLYAR LİRA BİRİKTİ

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, “Covid-19 salgını sürecinde birikim yapmanın önemini bir kez daha gördük. Bu dönem hem tasarruf alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini hem de çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren birikim yapma alışkanlığını kazandırmamız gerektiğini gösterdi.” dedi.

 

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) “devlet katkısı ve fon performansıyla” ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar için bugünden hazırlıklı olunmasını sağladığını belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, tüm vatandaşları “emeklilikte refah kaybı yaşamamaları için tasarruf alışkanlıklarını gözden geçirmeye ve birikim yaparak geleceklerini güvenceye almaya” davet etti.

Atilla Benli-Türkiye Sigorta Birliği Başkanı

 

BES’DEKİ ÇALIŞAN SAYISI 5 MİLYON 458 BİN 261
Uzun vadeli tasarruf ve yatırım sistemi BES’deki fon büyüklüğünün “2019 yıl sonundan bu yana 19,2 milyar liralık artışla 138,3 milyar lirayı aştığını ve bunun 19 milyar 566 milyon liralık bölümünün devlet katkısı olduğunu” söyleyen Benli, şu detayları da paylaştı: “2017 yılında hayatımıza giren Otomatik Katılım uygulamasında ise fon büyüklüğü haziran sonu itibarıyla, 2019 yılsonu verilerine göre 1,7 milyar lira artışla toplamda 9 milyar 863 milyon liraya ve sistemdeki çalışan sayısı 104 bin 19 çalışan artışla 5 milyon 458 bin 261’e yükseldi. Böylece özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar lirayı aştı.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir