Connect with us

Finans & Ekonomi

MÜTEAHHİTLERİN YURT DIŞI TEMİNAT MEKTUPLARI TÜRK EXİMBANK’TAN

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Temmuz 2020 itibariyle “Türk Eximbank Yurt Dışı Teminat Mektubu Programı” kapsamına alınmalarının Covid-19 salgını sürecinde yükselen maliyetler ve artan rekabet ortamında kritik rol oynayacağını belirtti.

 

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın duyurduğu kararın inşaat sektörünün hizmet ihracatına önemli katkılar sunacağını ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Sayın Bakanımıza bu konuda gösterdikleri hassasiyet için şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Eximbank ile iş birliği içerisinde programa ilişkin farkındalığın artırılması yönünde çalışmalar planlıyoruz.” dedi.

Mithat Yenigün-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı

“UZUN ZAMANDIR BU UYGULAMAYI TALEP EDİYORDUK”
Uzun zamandır “sektörün yurt dışındaki projeler için ihtiyaç duyduğu” teminat mektuplarının Türk Eximbank’tan karşılanmasını talep ettiklerini söyleyen Yenigün konu hakkında şunları dile getirdi: “Pandemi öncesinde ülke olarak 2030’larda 750 milyar dolar seviyelerine çıkması öngörülen uluslararası inşaat pazarından müteahhitlerimizin orta vadede 50 milyar dolar tutarında pay almasını hedefliyorduk. Pandeminin küresel ekonomide yol açtığı sorunlar bu hedeflere ulaşmak için kamu-özel sektör güç birliği ile daha yoğun çalışılması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ticaret Bakanlığımız ve Türk Eximbank ile proje finansmanında sektörümüze yönelik bütüncül bir yaklaşım içinde yurtdışı teknik müşavirlik ve müteahhitlik hizmetlerimiz ile inşaat malzemeleri ihracatımızı artırmaya yönelik programlar üretmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir