Connect with us

Dünya Gündemi

ROBOT ELİYLE TEMASSIZ VE OTOMATİK COVID-19 TESTİ

Alman şirketi BoKa Automatisierung, bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla temassız ve tamamen otomatik virüs test sistemi geliştirdi. FANUC robotlarının kullandığı sistemde bir istasyon 24 saat aralıksız çalıştığında 500 civarında numune toplayabiliyor.

 

Ralf Winkelmann

 

FANUC robotlarının “insanlar için tehlikeli olabilecek veya tekrar eden süreçler barındıran pek çok alanda başarıyla kullanıldığını” belirten FANUC Deutschland GmbH Genel Müdürü Ralf Winkelmann, “Robotlarımız, koronavirüs test sürecinin gelecekte daha güvenli ve etkin şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak ve böylece içinde bulunduğumuz zor dönemi atlatma noktasında önemli katkılar sunacak.” dedi.

 

 

 

TEMAS İHTİMALİ SIFIR VE TAMAMEN OTOMATİK
Almanya’nın Bavyera Eyaleti merkezli BoKa Automatisierung şirketince geliştirilen insanın insana temas ihtimalinin sıfırlandığı ve tümüyle otomatik yöntemde; numune toplama işlemini sağlık personeli yerine video sistemi eşliğinde Funuc robotu gerçekleştiriyor. Söz konusu işlem otomobil içinde veya yürüyerek test istasyonuna gelen kişilere uygulanabiliyor.

ÖRNEĞİ VEREN KİŞİ VİDEODAKİ TALİMATLARI YERİNE GETİRİYOR
Süreç şöyle işliyor: İstasyona gelen her bir kişi ilk önce ellerini dezenfekte ediyor ve ardından kimlik kartını okutuyor. Öncesinde bir kodla kayıt yaptırmanın mümkün olduğu sistemde kişisel veri, barkodlu bir test tüpüne atanıyor. İstasyon içerisindeki 911 mm erişimli uzun bir kola sahip ve altı eksenli FANUC LR Mate 200iD/7L robotu, barkodu okuyor ve test çubuğunu ilgili kişiye veriyor. Kişi, videodaki talimatları yerine getiriyor ve işlem sonuçlanıyor. Robot, örnek bulunan tüpü laboratuvara götürülene kadar muhafaza ediyor.

BİR İSTASYON GÜNDE 500 ÖRNEK TOPLAYABİLİYOR
Bu sistemde bir doktor birden fazla test istasyonunu video görüntüleri sayesinde eş zamanlı kontrol edebiliyor. Bir test dört ila altı dakika sürüyor. Süre; açıklayıcı videonun uzunluğuna göre değişiyor. Aynı anda iki kişi örnek verebildiğinden bir istasyon 24 saat aralıksız çalıştığında günde 500 civarında numune toplayabiliyor.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir