Connect with us

Finans & Ekonomi

KOBİ’LERE UYARI: HACKERLERİN E-POSTA OLTASINA GELMEYİN!

Alman sigorta şirketi HSB’nin yaptığı son araştırmaya göre, ABD’deki KOBİ’ler hackerler tarafından geçtiğimiz yıl e-posta bombardımanına tutuldu. Çoğu kimlik avı içeren e-postaların amacı, KOBİ çalışanlarının hileli hesaplara on binlerce dolar para yatırmasını sağlamaktı.

 

Araştırmaya katılan ABD’li KOBİ yöneticilerinin yüzde 58’i, şüpheli e-posta sayısında geçen yıldan bu yana ciddi miktarda artış meydana geldiğini, üçte birinden fazlası ise “ödeme isteyen üst düzey bir yönetici veya satıcı gibi davranan birinden” e-posta aldığını ifade ediyor.

“KİMLİK AVI SAHTEKARLIĞI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”
Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, KOBİ’lere yönelik kimlik avı sahtekarlığının gün geçtikçe daha da arttığına dikkat çekerek; şirketleri, çalışanlarını bilinçlendirmeleri konusunda uyarıyor ve sağlam siber güvenlik çözümleri edinilmesini öneriyor.

Barbaros Akkoyunlu

“ÇALIŞANLARIN YÜZDE 50’Sİ HACKERLERİN TUZAĞINA DÜŞÜYOR”
Hackerlerin attıkları oltaya KOBİ çalışanlarının yarısının düştüğünü ve şirketlerinin hesaplarındaki parayı transfer ettiğini söyleyen Akkayonlu, “çalışanların yüzde 37’sinin şirket hesabından hackerlerin hesabına 50 bin ile 100 bin dolar, yüzde 11’inin ise 10 bin dolar civarında para gönderdiği” bilgisini aktarıyor.

“HACKERLER ŞİRKET YÖNETİCİSİ KİMLİĞİNE BÜRÜNÜYOR”
Covid-19 salgını sürecinde birçok şirkette tüm iş trafiğinin e-postalar üzerinden yürüdüğünün altını çizen Akkoyunlu; bu durumun şirket yöneticisi kimliğine bürünen hackerlerin oltalama saldırılarına uğrama riskini çoğalttığını vurguluyor.

DOLANDIRICILIĞA VE FİNANSAL VERİ HIRSIZLIĞINA KARŞI PROFESYONEL DESTEK
Sadece bir mailin 10 binlerce dolar zararın yanı sıra onarımı uzun sürecek itibar kayıplarına sebep olabileceğine işaret eden Akkoyunlu, profesyonel destek alınarak dolandırıcılık ve finansal veri hırsızlığının önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Siber güvenlik şirketi Laykon Bilişim, 2016 yılının 3’üncü çeyreğinden itibaren Bitdefender’in Türkiye Distribütörü olarak hizmet veriyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir