Connect with us

Finans & Ekonomi

MESS’TEN GENÇLERE 19 MAYIS ARMAĞANI…

Covid-19 salgını sürecinde üye işyeri çalışanlarına yönelik eğitimlerini online platformlara taşıyan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), gençlere yönelik yeni kodlama eğitimlerini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye genelinde erişime açtı.

 

İlkokul, ortaokul ve lise seviyesine hitap eden kodlama eğitimlerini geçtiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, tüm Türkiye’deki çocuk ve gençlerin erişimine açan MESS; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle kodlama eğitimlerinin kapsamını daha üst yaş gruplarından gençlerin faydalanacağı şekilde zenginleştirdi. Dileyen her genç www.messkodlamaegitimi.com sitesindeki 250’yi aşkın eğitim videosundan yararlanabilecek.

MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Covid-19 öncesinde üye iş yeri çalışanlarının ortaokul ve lise seviyesindeki çocuklarının katıldığı kodlama eğitimlerinden 5.000 gencin faydalandığını, salgın sonrası eğitimlerini online platforma taşıdıklarını belirtti.

“KÜRESEL REKABETİ, DİJİTAL DÖNÜŞÜM BELİRLİYOR”
Eğitimin “ilkokul seviyesinden üniversiteye ve meslek profesyonellerine kadar herkes için büyük önem taşıdığını ve hayat boyu sürdüğünü” söyleyen Akkol, “Özellikle kodlama ve tasarım gibi, sanayinin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak alanlarda yatırım yapmak önceliğimiz. Dijital dönüşüm küresel rekabet sıralamasını yeniden tanımlıyor.” dedi.

Özgür Burak Akkol-MESS Yönetim Kurulu Başkanı

“GENÇLERE GÜÇ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
Bu sürecin iyi yönetilmesinin “rekabet gücünü artıracağını” vurgulayan ve “dijital dönüşümde kilit rol oynayacak gençlerin yetkinliklerini geliştirmeyi” hedeflediklerini ifade eden Akkol, Atatürk’ün gençliğin gücüne inandığını hatırlattı: “Atatürk, 19 Mayıs gibi tarihimizde son derece önem taşıyan bir günü gençlere armağan etti. Biz de güçlü ekosistemimizin bir uzantısı olan bilgi birikimimizi, en başta çocuklarımız ve gençlerimizle paylaşmayı temel sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Geleceğin mesleklerine bugünden hazırlanan gençlerimizin arkasındaki güç olmaktan gurur duyuyoruz.”

EĞİTİMLERLE KODLAMA BECERİLERİ GELİŞİYOR
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri MESS’in sunduğu bu imkanla temel kodlama becerilerine giriş eğitimleri alabiliyor; “kendi oyununu kodlama, 3 boyutlu nesne tasarlama ve 3 boyutlu yazıcıdan çıktı alma” gibi konularla kodlama dünyasına adım atabiliyor. Online kodlama eğitimleriyle Python yazılım dilinde kod satırları yazmayı öğrenebiliyor. Web yazılımları ve görselleştirme çalışmaları için uygulama geliştirme ve veri analizi deneyimliyorlar. Kendi mobil uygulamalarını tasarlamayı öğrenerek kodlama ve algoritma becerilerini geliştiriyor.

TASARIM VE İÇERİK PROGRAMLARIYLA BİR ADIM İLERİYE
Eğitim platformuna daha ileri yaş grupları düşünülerek eklenen ve “tasarım ve içerik konularına odaklanan” yeni programlarla gençlerin “kodlama becerilerini bir adım ileriye” taşımalarına imkan tanıyor:
-Yeni içeriklerden AutoCAD’la mimarlık, tasarım, mühendislik ve inşaat konularında eğitim alanlar hassas 2B ve 3B çizimler yapabiliyor.
-3D Studio Max ise tam sanatsal kontrolle üst düzey tasarımlar oluşturmak isteyenler için zengin ve esnek bir araç seti.
-Karmaşık sahnelerin kodlarının hızlıca oluşturulabildiği Unreal Engine, gençleri tasarım alanında güçlendiriyor ve 3D grafik dünyasında talep edilen niteliklere uygun deneyim kazandırıyor.
-Yayındaki web sitelerinin yüzde 30’dan fazlasının kullandığı dünyanın en popüler içerik yönetimi sistemi WordPress, ürettiklerini online ortamda paylaşmak isteyen gençlere altyapı sağlıyor.
-En az önümüzdeki 10 yıl ağırlığını sürdüreceği öngörülen HTML 5 ve CSS (Cascading Style Sheets/Basamaklı Biçim Sayfaları) eğitim videolarında anlatılanlarla web sitelerinin ön yüzünde istenilen değişikliğe gidilebiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir