Connect with us

Finans & Ekonomi

KOBİ’LERE E-TİCARET DESTEĞİ…

Ticaret Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinden olumsuz etkilenen KOBİ’lerin e-ticareti daha nitelikli kullanabilmeleri amacıyla “e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız Kampanyası” başlattı. Türkiye’de dijital mecraların artık büyük bir pazar haline geldiğini söyleyen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mesut Şenel; KOBİ’lerin istihdamın yüzde 73’ünü sağladığına ve ülkenin toplam katma değerinin yüzde 50’sinden fazlasını oluşturduğuna dikkati çekiyor.

 

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) verileriyle Türkiye’deki şirketlerin yüzde 99,83’ü KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) kategorisinde.

SALGIN SEBEPLİ SIKINTILARIN AŞILMASI HEDEFLENİYOR
Ticaret Bakanlığı, “e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız Kampanyası’yla” KOBİ’lerin dijital dünyada daha etkin rol oynamasını destekleyerek salgın sürecinde yaşanan pazarlama sıkıntısının aşılmasını hedefliyor. 16 elektronik ticaret sitesi, 3 elektronik ticaret altyapı sağlayıcısı, 2 sanal market, 1 sanal yemek servisi, 2 ödeme kuruluşu ve 1 sivil toplum kuruluşu destek verdiği kampanya “e-ticaret sitelerinin KOBİ’lere yönelik vadelerini düşürmesini, komisyon oranlarında indirime gidilmesini ve e-ticaret sitelerinde KOBİ’lere özel istihdam alanları oluşturulmasını” içeriyor.

 

Mesut Şenel

 

“E-TİCARET PAZARLAMA SÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”
IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim şirketinin kurucusu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mesut Şenel; Covid-19 sürecinde atılacak stratejik e-ticaret adımların, alınacak finansal kararların, faydalanılacak teşviklerin ve izlenecek yol haritalarının KOBİ’ler açısından daha da önem kazandığını belirterek, “KOBİ’lerin e-ticaret alanını daha aktif kullanması büyümelerini destekleyecek ve ürünlerini pazarlama süreçlerini kolaylaştıracak.” dedi. KOBİ’lerin istihdamın yüzde 73’ünü sağladığına ve ülkenin toplam katma değerinin yüzde 50’sinden fazlasını oluşturduğuna işaret eden Şenel, Türkiye’de dijital mecraların artık büyük bir pazar haline geldiğini söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir