Connect with us

Finans & Ekonomi

MEDİKAL TRANSFORMATÖRLER HAYATİ ÖNEME SAHİP

Hastane ameliyathaneleri ve operasyon odalarında hastaların durumunu takip eden elektronik cihazlar ile elektrik şebekelerindeki olası kaçak akım arızalarının medikal transformatörlerle önlenmesi gerekiyor. Aksi halde hastalar ve sağlık görevlileri büyük riskle karşı karşıya kalıyor.

 

 

Türkiye genelinde yaklaşık 130 farklı hastane ve klinikte “tıbbı izolasyon güç paneli ve ameliyathane kontrol paneli sistemlerine yönelik” özel çözümler sunduklarını ve transformatör (trafo) üretimi ile enerji kalitesinde 40 yıllık tecrübeye sahip olduklarını belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, hastanelerin ameliyathanelerinde ve operasyon odalarında hastanın durumunu takip eden ve operasyonun sorunsuz geçmesine destek sağlayan çok sayıda elektronik cihaz bulunduğunu söyledi.

Emin Armağan Şakar-Elektra Elektronik Genel Müdürü

“AMELİYATLARDA DÜŞÜK KAÇAK AKIM DEĞERLERİ BİLE BÜYÜK RİSK”
Hastalar ile sağlık çalışanlarının bu cihazlar ve elektrik şebekesindeki arızaların yol açabileceği kaçak akımdan korunması gerektiğini ifade eden Şakar, “Normal koşullarda düşük sayılabilecek kaçak akım değerleri operasyon masasında hayati sonuçlara neden olabiliyor.” dedi. Medikal transformatörlerin izolasyon seviyelerinin diğer transformatörlere nazaran daha yüksek olmasının önemine işaret eden Şakar, Elektra Elektronik’in sağlık sektörüne özel transformatörler geliştirdiğini dile getirdi.

ELEKTRA’DAN 6 KITADA YAKLAŞIK 60 ÜLKEYE İHRACAT
İmal ettiği trafo ve elektronik ürünleri 6 kıtadaki 60’a yakın ülkeye satan Elektra Elektronik; medikal transformatörlerini ülkelerin “akım gerilim seviyesi ve beslenme tipi farklılıklarını” dikkate alarak tasarlıyor. Türkiye için 30V 50Hz monofaze, yurtdışı içinse 480V 60Hz trifaze sisteminde medikal transformatör üretiyor.

 

YEŞİLKÖY SAHRA HASTANESİ’NDE DE ELEKTRA KULLANILIYOR
Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü, Konya Karatay Şehir Hastanesi, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi, Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi ve Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi; Elektra Elektronik’in medikal transformatörlerinin kullanıldığı sağlık kuruluşlarından bazıları. Nisan ayında inşasına başlanan Yeşilköy Sahra Hastanesi’nde de bu cihazlar yer alacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir