Connect with us

Sağlık

BAKAN KOCA: “TAŞIYICILARDAN BİRİ SİZ OLABİLİRSİNİZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasındaki basın toplantısında 10 Nisan tarihinde 30 bin 864 test yapıldığını ve 4 bin 747 yeni vaka belirlendiğini açıkladı. Bakan Koca, 98 kayıpla vefat sayısının 1006’ya yükseldiğini ifade etti. 2 bin 423 hastanın iyileşerek taburcu edildiği bilgisini aktaran Koca, Türkiye’deki vaka sayısına göre ölüm oranının yüzde 2,15 olduğunu belirtti.

 

Fahrettin Koca-Sağlık Bakanı

“VİRÜSÜ YENEMEYECEK KİŞİLERE BULAŞTIRABİLİRSİNİZ”
Konuşmasında toplumun her yaş kesimine seslenen Sağlık Bakanı Koca, “Dışarıda virüsü kimin taşıyıp taşımadığını bilmeniz mümkün değil. Virüs aradığı fırsatı hareketli ortamlarda buluyor. Taşıyıcılardan biri siz olabilirsiniz. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırabilirsiniz. Tedbirsiz anlar tehlike anlarıdır. Virüs dünyada birçok lidere de bulaşmıştır. Riske karşı kendinize güvenmeyin. Bir şey olmaz düşüncesi tehlikelidir.” dedi.

 

“SAĞLIKÇILARA ŞİDDET YASASI OYBİRLİĞİYLE ÇIKMALI”
Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bütün üyelerinden “sağlık personeline yönelik şiddetin cezalandırılmasıyla” ilgili yasa tasarısını oy birliğiyle kabul etmelerini beklediklerini söyledi.

“YOĞUN BAKIMDA AVRUPA’NIN EN İYİSİYİZ”
Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:
-Toplamda 1 milyon 61 bin 635 sağlık personeliyle hizmetteyiz.
-Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz.
-En baştan beri hiçbir kafa karışıklığı yaşamadık.
-Hastalığın dünya gündemine girdiği 31 Aralık 2019’dan beri sözün bilim adamlarına bırakılmasını esas aldık.
-Sayıların nerelere varabileceği tüm dünyada gözler önündedir. Hepimiz Koronavirüs gerçeğiyle tam olarak yüzleşmek zorundayız.
-Hastalığı kontrol altına aldığımızda özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak.
-Güneşin, sokakların çekiciliğine biraz daha direnmek zorundayız. Çok daha büyük bir baharı bekliyoruz. Sabırlı olalım. Onu geciktirmeyelim.
-Meclis’imiz yasa tasarısı bizler için de büyük önem taşımakta. Bu suç, toplum vicdanındaki karşılığı neyse onunla cezalandırılmalı. Tasarı Meclis’in her üyesinin evet oyuyla bir an önce yasalaşmasıdır. Personelimiz için bir kalkan istiyoruz. Oy birliğiyle çıkarsak Meclis’imizi yürekten alkışlayacağız.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir