Connect with us

Finans & Ekonomi

“MASKELER ÜCRETSİZ, ATATÜRK HAVALİMANI’NA HASTANE…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada maskelerden kesinlikle ücret alınmayacağını belirterek, “Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır.” dedi. Atatürk Havalimanı alanında ve Sancaktepe’de yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadele kapsamında iki salgın hastanesi kurulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon 300 bin hiç gelir sahibi olmayan hane için yardım hazırlıklarının başladığını duyurdu.

 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yanı sıra illerdeki Hıfzıssıhha kurumları ile pandemi kurullarının gerektikçe ilave tedbirler geliştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyinde kimi yerlerde karantinalar uygulandığını, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız için Türkiye’nin her yerinde Vefa Sosyal Destek kurumları oluşturduğunu söyledi.

EĞİTİM İNTERNET VE TELEVİZYON YOLUYLA GERÇEKLEŞİYOR
Erdoğan’ın açıklamasının detayları şöyle:
1 milyon 320 bin vatandaşımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. İlk, orta, yüksek öğretim öğrencilerimizin eğitimini internet ve televizyon yoluyla bu dönemi yürütüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını sağlayarak insan haraketliliğini asgari düzeye indirmekte kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

GÜNDE 20 BİN TESTLE ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ AŞTIK
Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık.

ATATÜRK HAVALİMANI ALANINA 1000 YATAKLI HASTANE
Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanında 1000 yataklı hastane için plan proje çalışması devam ediyor. Aynı şekilde Sancaktepe’de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız.

TEKALİF-İ MİLLİYE’NİN 10 MADDESİNİ HATIRLATIYORUM
Türk milleti Gazi Mustafa Kemal imzasıyla yayınlayan ‘tekalifi milliye’ emirleriyle varını yoğunu ortaya koymuş millettir. Tekalif-i Milliye’nin 10 maddesini hatırlatıyorum: Her ilçede bir tane Tekâlif-i Milliye Komisyonu kurulacak. Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek. Her aile bir askeri giydirecek. Yiyecek ve giyecek maddelerinin yüzde 40’ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek. Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının yüzde 40’ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek. Her türlü makineli aracın yüzde 40’ına el konacak. Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının yüzde 20’sine el konacak. Sahipsiz bütün mallara el konacak. Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak. Halkın elindeki araçlar bir defa olmak üzere 100 km’lik mesafeye ücretsiz askeri ulaşım sağlayacak.

Bugün de yaptığımız işte budur. Devletimiz milletiyle el ele vererek ülkenin tüm imkanları salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerle mücadele için harekete geçirmiştir. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü anlamakta zorlanıyor olsa da hamdolsun millet üzerine düşen görevleri bihakkın yerine getirmektedir.

İSTİHDAMIN SÜRMESİ EN BÜYÜK KRİTERİMİZDİR
Sadece imkana değil aynı zamanda morale ve kararlılığa sahibiz. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyor harekete geçiyoruz. Alınan tedbirler, özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren işletmelerimizi istihdamı korumaları şartıyla kısa çalışma ödeneğinden vergi ötelemesine ve krediye kadar her türlü araçla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir.

2 MİLYON 300 BİN HANE İÇİN YARDIM HAZIRLIKLARI BAŞLADI
2 milyon 300 bin haneye yardım için hazırlıklara başladık. Özellikle yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan, hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; valilik veya kaymakamlarımıza telefonla durumunuzu anlatmanız halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin.

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI’NDA 1 MİLYAR 500 MİLYON LİRA TOPLANDI
Şu ana kadar kampanya hesaplarında toplanan meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı. AK Parti Meclis Grubu hesabında toplanan yaklaşık 5 milyon liralık meblağ da buraya aktarılacaktır. Kampanyaya destek veren her vatandaşımıza, kurumumuza, sanat, spor camiamızı, hayırseverlerimizi, sanatçılarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum.

İNFAZ DÜZENLEMESİ TBMM GENEL KURULU’NDA GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK
İdari düzenlemeleri Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve bakanlıklarımızın genelgeleri ile yasal düzenlemeleri Meclisimizle çalışarak kanun olarak hayata geçiriyoruz. Kabine toplantımızda ayrıntılı olarak değerlendirdiğimiz kapsamlı yasa teklifini kamuoyuna süreceğiz. İnfaz düzenlemesi inşallah yarın TBMM genel kurulunda görüşülmeye başlanacaktır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir