Connect with us

Reel Sektör

İMAMOĞLU: ATATÜRK HAVALİMANI KORONAVİRÜS HASTANESİ OLSUN

Covid-19 salgınıyla mücadelede sokağa çıkmama konusunda daha radikal kararlar alması gerektiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye ait mekanların gerekli hallerde sahra hastanesi fonksiyonu görmesi için hazırlıklar yapıldığını ifade etti ve  Atatürk Havalimanı’nın Koronavirüs hastanesi olarak kullanılmasını önerdi. İmamoğlu, “Kanal İstanbul projesi gibi insani ve ekonomik önceliği bulunmayan büyük ve tartışmalı yatırımların” iptal edilmesini istediklerini belirtti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip Koronavirüs’le (Covid-19) mücadele için aldıkları tedbirler hakkında bilgiler verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını belirten İmamoğlu, “Zor günlerin henüz başındayız. Bu mücadele tek başına bir hükûmetin altından kalkabileceği mücadele değildir, herkes bu ortak mücadelenin parçası olmakla yükümlüdür. İBB olarak onlarca yeni uygulamayı hayata geçirdik. Temel önceliğimiz sorumluluğumuz olan kamu hizmetlerini sağlamak.” dedi.

 

GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNÜNDE SIKINTI OLMAYACAK
İmamoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:
“Gıda ve perakende sektöründekilerle acil toplantı yaptık. Bu toplantılar neticesinde bu şehirde yaşayan herkes emin olsun ki 16 milyon temel gıda ve temizlik malzemelerine erişimde sıkıntı olmayacak. İhtiyaç fazlası gıda ve hijyen malzemesi lütfen stoklamayalım. Sağlık emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarının kendi ailelerini korumak zorundayız biliyoruz, bakanlığımızda çalışıyor. Yurt, misafirhane gibi yerleri tespit edip bakanlıkla paylaşıyoruz.”

 

 

OTELLERDE 2 BİN ODA SAĞLIKÇILARA AYRILACAK
“İstanbul’daki otel sahipleriyle 2 bin odanın sağlıkçılara ayrılması konusunda mutabakata vardık. Evde kalma sürecinde yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız var. Ortak dayanışmayla İBB olarak destek oluyoruz, valiliğin gıda yardımına da lojistik desteği sağladığımızı duyurmak isterim.”

SAHRA HASTANELERİ İÇİN TEKNİK ÇALIŞMAMA YAPILDI
“İBB, bu süreçte daima bilimsel olarak hareket edecektir. Koordinasyon merkezinde salgınla ilgili her şey takip edilecek, alınacak önlemlere karar verilecek. Salgının yayılması ve ihtiyaç halinde bazı mekanlarımızı sahra hastanesi olarak kullanılması için teknik çalışmamızı yaptık. Yenikapı, Maltepe miting alanlardan bazılarıdır.”

İBB’YE AİT 19 SPOR SALONU GEÇİCİ HASTANE OLABİLİR
“İstanbul genelinde belediyemize ait 19 spor salonu da geçici hastane olarak kullanılabilir. Toplam 1983 yatak kapasitesinin mümkün olacağını bildirdik. Bu dönemde başta yöneticiler olmak üzere hepimizin sorumluluk alması gerekir.”

ATATÜRK HAVALİMANI KORONAVİRÜS HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR
“Hasta sayısının hızla artacağı göz önünde bulundurulduğunda hava, kara, metro ile ulaşılabilecek Atatürk Havalimanı, Koronavirüs’le mücadele edilen hastaneye dönüştürülebilir.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir