Connect with us

Finans & Ekonomi

BEKLENEN AÇIKLAMA BAKAN ALBAYRAK’TAN GELDİ…

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü salgınıyla ekonomik mücadele anlamında “vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için” tebliğ hazırladıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemelerin 6’şar ay ötelendiğini” açıkladı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi mükelleflerinin merakla beklediği açıklamayı yaptı. “Mücbir sebebe giren” sektörleri tespit ettiklerini belirten Albayrak, “Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannameleri ödemesinin 6 ay ötelendiğini” duyurdu.

 

 

 

BEYANNAMELER DE 27 TEMMUZ’A ERTELENDİ
Bakan Albayrak’sın açıklaması şöyle:
– Kovid-19 nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için tebliğ hazırladık.
– Tebliğle mücbir sebep altındaki sektör ve iş kollarını belirledik. Ayrıca 1,9 milyon vatandaşımızı da mücbir sebep hali kapsamına aldık.
– 65 yaş sınırı ve kronik rahatsızlığı nedeniyle sokağa çıkamayan mükelleflerin beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelendi.
– Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz. Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir