Connect with us

Dünya Gündemi

FRANSA BAŞBAKANI PHILIPPE İLE ESKİ SAĞLIK BAKANI BUZYN’E COVID-19 SUÇLAMASI…

Fransa Başbakanı Edouard Philippe ile Sağlık eski Bakanı Agnes Buzyn’in Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarına rağmen Covid-19 virüsüne ilişkin gerekli tedbirleri almadıkları iddia edildi. Paris’teki Adalet Divanı’na suç duyurusunda bulunan 600’den fazla doktorun avukatı Fabrice Di Vizio, “Fransızlardan gizlenen bilgilerin ortaya çıkarılması için” hükümet yetkililerinin soruşturulmasını istediklerini söyledi.

 

Fransa Başbakanı Edouard Philippe

Fransa Sağlık eski Bakanı Agnes Buzyn

600’ü aşkın Fransız doktor Başbakanları Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanları Agnes Buzyn hakkında dünya genelinde salgın haline gelen Covid-19 virüsü konusunda “devlet yalanı söyledikleri” iddiasıyla Paris’teki Adalet Divanı’na suç duyurunda bulundu. Doktorlara göre Philippe ve Buzyn, salgının doğurduğu krizin yönetimi sırasında tehlikeyi çok iyi bilmelerine rağmen gerekli tedbirleri almadı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 30 Ocak 2020 tarihindeki uyarısının ardından ihtiyaç duyulacak tıbbı malzemeler stok edilmeli ve yeterli miktarda test kiti oluşturulmalıydı.

 

AVUKAT VIZIO: HÜKÜMET YETKİLİLERİ SORUŞTURULMALI
İddiayı hukuki zemine taşıyan doktorların avukatı Fabrice Di Vizio basına yaptığı açıklamada “Fransızlardan gizlenen bilgilerin ortaya çıkarılması için” hükümet yetkililerinin soruşturulmasını istediklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

MACRON: HENÜZ SALGIN KRİZİNİN BAŞLARINDAYIZ
Fransa’da durum hayli kritik. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 salgını krizinin henüz başlarında olduklarını kaydetti. Sağlık Bakanı Olivier Veran’a mektup gönderen huzur ve yaşlı bakım evlerinde görevli doktorlar ise maske yetersizliğinden 100 bin yaşlının ölebileceğini belirtti. Buralarda kalanların yaş ortalaması 85 ve birçoğunun kronik hastalığı var.

 

 

 

SITMA İLACI PLAQUENIL ULUSAL ÇAPTA TEST EDİLECEK
Bu arada ilaç firması Sanofi de, Covid-19’un tedavisinde olumlu sonuç alınan sıtma ilacı Plaquenil’i ulusal çapta test edeceklerini duyurdu.

 

 

 

 

 

DSÖ: VİRÜS GENÇLERİ DE HASTA EDEBİLİYOR
Son verilerle Fransa’da 12 bin 600 kişiye Covid-19 virüsü bulaştı ve 450 kişi bu virüsün yol açtığı hastalık yüzünden öldü. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün orta yaşlılar ve hatta gençlerde de hastalık oluşturabildiğini belirterek kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir