Connect with us

Dünya Gündemi

PUTİN’E 83 YAŞINA KADAR DEVLET BAŞKANLIĞI YOLU…

Rusya’daki kanun tasarısı parlamentoda kabul edilir ve halk da referandumda olur derse Vladimir Putin, 83 yaşına kadar devlet başkanlığı koltuğunda oturabilecek. Putin’in görev süresi 2024’te doluyor. Tasarı 6’şar yıldan iki dönem daha devlet başkanı olabilmesinin yolunu açıyor.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki parlamentonun alt kanadı Duma’da “kendisi de dahil mevcut yöneticilerin görevde kalış süreleriyle ilgili sınırlamaların kaldırılması” yönündeki öneriye sıcak baktığını belirtti. Öneri pratiğe dönüşürse Putin 2036’ya kadar başkanlık koltuğunda oturabilecek. Başka bir sayısal ifadeyle görevi bıraktığında 83 yaşında olacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

PUTİN: ANAYASA MAHKEMESİ EVET DERSE…
Putin, 10 Mart Salı günü Duma’da söz konusu öneri hakkında “Prensipte, bu ihtimali hayata geçirmek mümkün, ancak tek bir şartla; eğer Anayasa Mahkemesi böyle bir değişikliğin anayasanın prensiplerini ve temel maddeleri ile çelişmeyeceği yönünde resmi bir karar verirse.” diye konuştu.

 

 

2024’TEN SONRA 12 YIL DAHA BAŞKAN OLABİLECEK
Anayasa değişikliği tasarısı Rus Parlamentosu’nda kabul edilir ve Nisan 2020’da yapılması planlanan referandumda halk da evet derse Putin görev süresinin dolduğu 2024’ün ardından aday olması ve seçilmesi halinde üst üste iki dönem daha başkanlık görevini sürdürebilecek. Rusya’da devlet başkanlığının görev süresi 6 yıl.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. John Snow

    12 Mart 2020 at 13:53

    Sayın Erdoğanla anlaştıkları bir konu daha, pazara kadar değil mezara kadar iktidar olmak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir