Connect with us

Dünya Gündemi

İTALYA’DA 16 MİLYON KİŞİYE KARANTİNA!

İtalya, koronavirüs yayılımını kontrol altına almak için savaşırken 16 milyona kadar insanı karantina altına aldı.

Lombardiya’da ve diğer 14 orta ve kuzey eyaletinde yaşayan herkesin seyahat etmek için özel izne ihtiyacı olacaktır. Milan ve Venedik de etkileniyor.

Başbakan Giuseppe Conte ayrıca tüm ülkede okulların, spor salonlarının, müzelerin, gece kulüplerinin ve diğer mekanların kapatıldığını duyurdu.

Çin dışındaki en radikal tedbirler 3 Nisan’a kadar sürecek.

İtalya, Cumartesi günü Avrupa’da en fazla sayıda koronavirüs enfeksiyonu gördü ve teyit edilen vakaların sayısı 1.200’den 5.883’e sıçradı.

Pozitif test etmek için en son insanlar arasında ordunun genelkurmay başkanı var. Salvatore Farina kendini iyi hissettiğini ve kendini izole ettiğini söyledi.

Katı yeni karantina önlemleri İtalyan nüfusunun dörtte birini etkilemekte ve ülkenin ekonomisine güç veren zengin kuzey kesimine odaklanmaktadır.

İtalya’daki ölüm sayısı 230’u geçti ve yetkililer 24 saat içinde 36’dan fazla ölüm bildirdi.

Sağlık sistemi, insanların hastane koridorlarında tedavi gördüğü 10 milyonluk bir kuzey bölgesi olan Lombardiya’da büyük bir baskı altındadır.

Başbakan Conte, gecenin ortasında tedbirleri açıklarken, “Vatandaşlarımızın sağlığını garanti etmek istiyoruz. Bu tedbirlerin bazen küçük ve bazen çok büyük fedakarlıklara yol açacağını biliyoruz.” dedi.

Kaynak: www.bbc.com

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir