Connect with us

Finans & Ekonomi

468,1 MİLYAR TL AKTİF BÜYÜKLÜK; 382,2 MİLYAR TL KREDİ HACMİ…

2019 performanslarını değerlendirirken 468,1 milyar TL’yle “en büyük aktif büyüklüğe sahip özel banka” unvanını koruduklarını belirten Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “2019 yılsonu itibarıyla nakdi kredi hacmimiz 289,2 milyar TL’ye ulaşırken, kredilerimizin toplam aktif içindeki payı yüzde 61,8 seviyesinde gerçekleşti. 93 milyar TL tutarındaki gayri nakdi kredi hacmimizle birlikte krediler yoluyla ekonomiye sağladığımız toplam destek 382,2 milyar TL oldu.” dedi.

 

Türkiye İş Bankası’nın aktif büyüklüğü, Aktif büyüklüğü 2019 yılında 2018’e göre 12,4 artarak 468,1 milyar TL’ye ulaşan İş Bankası, “Türkiye’nin en büyük özel bankası” unvanını korudu.

“ÖNCÜ VE LİDER BANKA OLMANIN BİLİNCİYLE…”
Bankanın Genel Müdürü Adnan Bali, “tüm paydaşları için sürdürülebilir ve uzun vadeli değer oluşturmayı” hedeflediklerini belirterek, “öncü ve lider banka olmanın gerektirdiği sorumlulukların bilinciyle” ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali

“NAKDİ KREDİ HACMİMİZ 289,2 MİLYAR TL”
2019 yılsonu finansal sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, “İş Bankası olarak, kaynaklarımızı ülke ekonomisine finansman desteği sağlamak için etkin bir şekilde kullanmaya devam ettik.” diyen Bali, şu sayısal bilgileri paylaştı: “2019 yılsonu itibarıyla nakdi kredi hacmimiz 289,2 milyar TL’ye ulaşırken, kredilerimizin toplam aktif içindeki payı yüzde 61,8 seviyesinde gerçekleşti. 93 milyar TL tutarındaki gayri nakdi kredi hacmimiz ile birlikte krediler yoluyla ekonomiye sağladığımız toplam destek 382,2 milyar TL oldu.”

SAYISAL VERİLERLE 2019 KARNESİ…
İş Bankası’nın 2019 performansının özeti şöyle:
-2019 yılsonu itibarıyla, toplam mevduat hacmi 295,9 milyar TL’ye yükseldi. Toplam mevduatın yanı sıra vadesiz mevduatta da Türkiye’nin en büyük özel bankası olmaya devam etti.
-Ana fonlama kaynağı olan mevduatın toplam pasif içindeki payı yüzde 63,2 seviyesine çıktı. Aynı zamanda kaynaklarını çeşitlendirmek ve fonlama maliyetlerini gözeterek uygun maliyetli kaynaklardan faydalanmak amacıyla, mevduat dışı kaynakları da kullandı.
-Mayıs ve Kasım aylarında imzalanan anlaşmalarla toplam 1,9 milyar ABD doları tutarında sendikasyon kredisi temin etti.
-Sermaye hesaplamasına dâhil edilebilir nitelikte toplamda 1,2 milyar TL tutarlı iki adet yurt içi borçlanma aracı ihracı gerçekleştirdi.
-Toplam 6,1 milyar TL net kâr elde etti.
-Öz kaynak büyüklüğü 2018 yılsonuna nazaran yüzde 18,4 artarak 58,9 milyar TL oldu ve bu kategoride özel bankalar arasında ilk sırada yer aldı.
-Yüzde 17,9’luk yeterlilik oranıyla güçlü sermaye yapısını korudu.
-Çok boyutlu ve kapsayıcı bir yaklaşımla dijitalleşmeyi ana stratejisinin merkezinde konumlandırmayı sürdürdü. Şubelerindeki dönüşümü, dijital araç, uygulama ve süreçler açısından tamamladı.
-Şube dışı kanallardan yapılan işlemlerin payı yüzde 92’yi, mobil bankacılık uygulamaları İşCep ve Maximum Mobil’in payı da yüzde 62’yi aştı.
-Türkiye’deki en önemli adımlardan biri niteliğindeki “ticari müşterilerin farklı bankalardaki hesaplarını tek çatı altında toplayan” TekCep uygulamasını müşterileriyle buluşturdu.
-Ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı ve açık bankacılık alanında yenilikçi ürünler tasarlanabilmesi amacıyla kurduğu API Portal (uygulama programlama ara yüzü) ile girişimcilik ekosistemini desteklemeye devam etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir