Connect with us

Dünya Gündemi

KARANTİNADAKİ GEMİDEN TRUMP’A YARDIM ÇIĞLIĞI!

Yokohama’da demirleyen ve Japon yetkililerin karantina altında tuttukları Diamond Princess adlı yolcu gemisindekilerden şimdiye dek 61’inde Koronavirüs tespit edildi. Bunların 11’i ABD vatandaşı. Gemideki 3700 yolcudan tahminen 400’ü ABD’li. Umutlarının tükendiğini söyleyen ABD’liler Devlet Başkanı Donald Trump’ın kendilerine yardım etmesini istedi.

 

 

Princess Cruises işletmeciliğindeki Diamond Princess isimli yolcu gemisindeki kabus, Hong Kong’da inen erkek yolcuda koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra başladı. Gemi, geçtiğimiz pazartesi günü Japonya’nın Yokohama şehrinde karantinaya alındı.

3700 YOLCUDAN 61’İNDE VİRÜS SAPTANDI
Çarşamba günü gemideki 3700 yolcudan 61’inin bu virüsü taşıdığı anlaşıldı. Virüsü kapanlardan 11’i ABD vatandaşı. 400’ünün ABD’li olduğu ifade edilen gemideki herkes korku dolu bekleyiş içinde. ABD’ler Devlet Başkanı Donald Trump’a yardım çağrısında bulundu.

UMUTSUZ BEKLEYİŞ İKİ HAFTA DAHA SÜRECEK
Onlardan biri olan Gaetano Cerullo, “Biraz endişeliyiz. Sonucun lehimize sonuçlanmasını öğrenmek ve ülkemiz ABD’ye gitmek için hala iki haftamız var.” dedi ve ABD Başkanı Donald Trump’a yardım çağrısı yaptı. Eşi Mileno Basso ise yardıma ihtiyaçları olduğunu ve umutsuzca beklediklerini belirterek, “Sadece eve gitmek istiyoruz.” diye konuştu.

İÇME SUYU SIKINTISI VAR
Balayındaki Basso ve Cerullo, yiyecek ve suyun sıkıntısı yaşandığının altını çizdi. İki şişe su taleplerinin ancak ilk gün dört saat sonra karşılanabildiğini; ertesi günse yalnızca kendilerine yalnızca iki bardak su verilebildiğini anlattı.

“YÜZEN BİR HAPİSHANEDEYİZ”
David Abel isimli yolcu da Facebook hesabından “Bu artık lüks bir yolculuk olmayacak. Yüzen bir hapishanedeyiz.” diye yazdı ve insanların can sıkıntı yaşadığını belirtti. Balkonlu bir kabini olduğu için kendini şanslı hissettiğini söyleyen Abel, kabinlerinde doğal ışık ve temiz havadan mahrum yolculara gerçekten çok üzüldüğünü ifade ederek tabloyu şöyle yorumladı: “İki hafta boyunca onlar için oldukça acımasız olacak.”

Japonya Başbakanı Shinzo Abe

JAPONYA BAŞBAKANI: BU KARANTİNAYA MECBURUZ
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, koronavirüsün ülkelerine girişini ve yayılmasını engellemek amacıyla sıkı sınır kontrolü uyguladıklarını açıkladı. Japon yetkililer gemideki karantina şartlarını olabildiğinde katlanabilir hale getirmek için çabaladıklarını kaydediyor. Yolcular ise sosyal medya üzerinden neler yaşadıklarını kamuoyuna duyuruyor.

“MÜRETTEBAT ÇOK NAZİK AMA ŞARTLAR ÇOK KÖTÜ…”

Anlatılanlara göre mürettebat son derece nazik davranıyor ancak ilaçlar azalıyor, gıda kalitesi düşüyor, egzersiz imkanı yok. CNN muhabirine ulaşan bir kadın yolcu şu iç burkan ifadeleri dile getirdi: “Korkuyoruz … Bu gemiden bir kutuda ayrılmak istemiyorum.” Amerikalı yaşlı bir çift ise gemiyi “kirli bir hapishane” diye niteledi ve güvenli bir ortamda olmadıklarından yakındı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir