Connect with us

Finans & Ekonomi

FABRİKALAR, TEZMAKSAN’LA AKILLANIYOR…

Endüstri 4.0 odaklı çalışmalarına hız veren Tezmaksan, en son Sivas’tan 80 ülkeye ihracat yapan Estaş’ın tesislerini robotlu otomasyon sisteminin işlediği akıllı fabrika haline getirdi. 11 robotun ve 34 civarında makinenin bir noktadan birbirleriyle sanal haberleşmesini sağlayan I/O link bağlantı modeli geliştiren Tezmaksan’ın Genel Müdür Hakan Aydoğdu, her türlü robotlu otomasyon taleplerini firmalarının ihtiyaçları doğrultusunda projelendirdiklerini söyledi.

 

“11 robotun ve yaklaşık 34 makinanın bir noktadan birbirleriyle sanal haberleşmesini sağlayan I/O link bağlantı modeli” geliştiren Tezmaksan, böylelikle akıllı fabrika uygulamalarını ileri bir noktaya taşıdı.

Makine sektörünün öncü firmaları arasında yer alan ve Endüstri 4.0 odaklı çalışmalarıyla öne çıkan Tezmaksan, en son Sivas’ta ürettiği kam milini 80 ülkeye ihraç eden Estaş’ın tesislerini robotlu otomasyon sisteminin işlediği akıllı fabrika haline getirdi.

ULUSLARARASI REKABET İÇİN KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN
Tezmaksan Genel Müdür Hakan Aydoğdu, her türlü robotlu otomasyon taleplerini firmaların bildirdiği ve belirledikleri ihtiyaçlara göre Ar-Ge departmanlarında projelendirdiklerini söyledi.

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu

Çalışma felsefelerini “Biz ihtiyaca özel robotlu otomasyon çözümlerini, hangi prosesi nasıl yaparsak çok daha hızlı ve verimli bir tablo oluşturabilirize bakarak hazırlıyor ve hayata geçiriyoruz.” ifadesiyle özetleyen Aydoğdu, Türkiye’nin ancak katma değeri yüksek ürünlerle uluslararası piyasada daha rekabetçi olabileceğinin altını çizdi.

ÖNCE ÜLKEMİZ PRENSİBİYLE İHTİYACA UYGUN PROJELER
“Önce ülkemiz” prensibiyle ettiklerini ve “akıllı fabrika oluşturulma talebiyle başvuran markalara kendi makine ve robotlarını kullanıp kullanmadıklarına bakmaksızın ihtiyaca uygun projeler geliştirdiklerini” ifade eden Aydoğdu, “Çünkü daha rekabetçi bir Türkiye, daha güçlü ve refah seviyesi yüksek Türkiye anlamına geliyor. 40 yıldır şunu söylüyoruz, halkımızın mutluluğu, ülkemizin gücü bizim en büyük kazancımız.” dedi.

ARTIK HİÇBİR ŞİRKET AR-GE GERÇEĞİNDEN KAÇAMAYACAK
Tezmaksan’ın yerli yazılım ve otomasyon sistemleri geliştirdiğini belirten Aydoğdu, “uzaktan takip ve verimlilik raporlama yazılımı Kapasitematik ile robotlu otomasyon sistemi Cubebox ve yazılım ROBOCAM için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını” kaydetti. 2020’den itibaren bu ürünlerin ihracatına başlayacaklarının bilgisini veren Aydoğdu, artık hiçbir şirketin Ar-Ge gerçeğinden kaçamayacağını vurguladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir