Connect with us

Finans & Ekonomi

ŞİRKETLER İÇİN STRATEJİK PERFORMANS YÖNETİMİ…

NLD Danışmanlık’ın kurucusu Özer Önaldı; hayata geçirdikleri Stratejik Performans Yönetimi (SPM) modeliyle “şirketin ihtiyaç duyduğu” raporlama sistemin insandan bağımsız hale geldiğini, işveren veya yönetici tarafından uzaktan bağlantıyla izlenebildiğini ve karar sürecini hızlandırdığını ifade ediyor.

 

Şirketler faaliyetlerini “excel” programına girilen bilgiler üzerinden takip ediyor. Excel tablolarındaki verilerle hazırlanan raporlar şirketin durumuna ve geleceğine ışık tutuyor. Ancak excel sürecinin rapora dönüşmesi hayli zaman alıyor. Öte yandan süreçteki insan kaynaklı aksama ve hatalar rapor sonuçları ile kararlara yansıyabiliyor.

İNSAN KAYNAKLI HATALAR SONA ERİYOR
NLD Danışmanlık tarafından kurgulanan “Stratejik Performans Yönetimi (SPM-Strategic Performance Management)”, hem yöneticilerin güncel işleyişi ve bunun şirkete etkisini anında görmesini sağlıyor hem de uzun raporlama döneminde oluşan hatalarını ortadan kaldırıyor. ERP (İşletme Kaynak Planlaması-Enterprise Resource Planning) sistemlerindeki datalar, excel ortamında online olarak yönetim raporu haline geliyor. Şirketin sahibi ya da yöneticisi böylelikle her an durumdan haberdar olabiliyor. SPM sayesinde raporlama için ayrıca personel istihdamına ihtiyaç duyulmuyor; halihazırda bu işi yapanlar açık pozisyonlarda değerlendirilebiliyor.

Özer Önaldı

KÜÇÜK ADIMLARLA SÜREKLİ GELİŞMEK…
NLD Danışmanlık’ın kurucusu Özer Önaldı, profesyonel yöneticilikleri sırasında “bir yöneticinin veya işverenin neye ihtiyacı olduğunu deneyimlediklerini ve SPM modelini bunlardan yararlanarak kurguladıklarını söylüyor. Bu modelin “küçük adımlarla büyük değişimlere ulaşmayı ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kaizen felsefesine” dayandığını belirten Önaldı, “Hataları minimize ederek şirket içindeki departmanları senkronize hale getirmek ve verimli kılmak amaçtır. Hızlı ve doğru karar alabilmek ve yapmış olduğumuz hizmet karşılığında müşterimize fayda sağlamak amacı ile ihtiyaç duyulan gerekli verilerin online akışını SPM’ye 10 dakikada bir – eğer veri girişi doğru ise- aktarıyoruz. SPM; bu nedenle bir şirketin ihtiyaç duyduğu raporlama sistemini insandan bağımsız hale getirerek işverenin veya yöneticinin uzaktan bağlantı sağlayarak takip etmesini ve hızlı karar vermesini sağlamaktadır.” diyor.

Kaizen felsefesine göre her zaman en iyinin de iyisi ortaya konulabilir.

DAHA NET, HIZLI VE DOĞRU KARARLAR
Şirket verilerinin optimizasyonunun günümüz rekabet şartlarında daha da önem kazandığının altını çizen Önaldı, “Stratejik Performans Yönetimi’nin” imkan tanıdığı basit raporlama mantığıyla danışmanlık hizmeti sundukları kurumlardaki karar verme süreçlerini “daha net, doğru ve hızlı hale” getirdiklerini; bunun da orta ve uzun vadede karlılığı ve verimliği artırdığını kaydediyor.

GÖZDEN KAÇAN PARAMETRELERE SON
Önaldı, SPM’nin şirketlere katkılarını şöyle detaylandırıyor: “Şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda pek çok şirkette gözden kaçan veya takip edilmeyen parametreler olduğunu tespit ettik. İş ortağı olarak gördüğümüz müşterilerimiz ile almış olduğumuz ortak kararlar sayesinde bu parametrelerin üzerine giderek şirketlerin sorunlarını çözdük ve verimliliklerini artırdık. Bu verimlilik artışı şirket bilançolarında stokların satış cirolarına ve adetlerine uyumlu olarak optimize edilmesi, satışların karlı yapılarak ciroların artırılması, insan kaynaklarının daha verimli kullanılması, maliyetlerin dengelenmesi, kısa ve uzun vadeli borçların azaltılması yönünde sonuçları doğurmuştur. Bu durum şirket karlılığını artırarak mutlu işveren/çalışan ortamını oluşturmuş, hedefler netleşmiştir. Bu nedenle yönetim modelimizde başarı bizim tek amacımızdır.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir