Connect with us

Dünya Gündemi

DÜNYA EKONOMİK FORUMU’NDA ANADOLU KADINININ GÜCÜNÜ ANLATTI

Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Kurucu Başkanı Adviye Bergemann, “Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları” ana temasıyla gerçekleşen 50’nci Dünya Ekonomik Forumu’ndaki “Kadın Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri” panelinde Anadolu coğrafyasında kadının gücünü ve değerini anlattı.



Bu yıl Davos’ta 21-24 Ocak tarihlerinde 50’ncisi düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ndaki (World Economic Forum-WEF) “Kadın Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri” panelinde Türkiye adına Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Kurucu Başkanı Adviye Bergemann konuştu.

Bergemann, Hazar Bölgesi kapsamındaki panelde ABD, İngiltere, İsviçre, Rusya, Mısır, Ürdün gibi ülkelerin kadın liderleriyle birlikte görüşlerini açıkladı. Rusya’dan Sberbank Başkan Danışmanı Helen Teplitskaya, Mısır Çevre Bakanı Yasmine Fouad, SOCAR Trading SA CEO’su Mariam Almaszade gibi isimler panelin konuşmacıları arasındaydı. Bergemann, Eko Turizm adlı oturumunun da konuşmacıları arasında yer aldı.

ANADOLU’DAN AMAZONLAR, KYBELE VE ARTEMİS’İN GEÇTİĞİNİ VURGULADI
Adviye Bergemann, Kadın Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri başlıklı panelde katılımcılara Anadolu coğrafyasında kadının gücünü ve değerini anlattı. Bu coğrafyadan Amazonlar, Kybele ve Artemis’in geçtiğini vurgulayan Bergemann şunları söyledi: “Kendimi bildiğimden beri, 13 yaşımdan bu yana, çalışıyorum ve hayatımı kazanıyorum. Profesyonel hayatım boyunca erkeklerle mücadele ettim. Ve verdiğim tüm mücadele bugünkü beni oluşturdu. Hiçbir zaman kaybettiğimi düşünmedim, bu deneyimden ya öğrendim ya da kazandım. Bana mücadele etme şansı veren ve bugünkü güçlü konumuma getiren tüm erkeklere teşekkür ederim. Bu mücadelenin bir sonucu olarak bugün World Economic Forum’da olduğum için de çok gururluyum. Bugün burada cinsiyet eşitliği konuşuyoruz, bunun için liderliğe ve rol modellere ihtiyacımız var. Bugün dünyadaki ülkelere baktığımızda yaklaşık 200 ülke içinde kadın liderler tarafından yönetilen ülke sayısı yüzde 10’un altında. Dünya erkek liderlerin hakimiyeti altında, kadın liderlerin artışı ile dünyamızın daha yaşanabilir ve barışçıl olacağına inanıyorum. Gelecekte ülkelerin başında daha fazla kadın lider görmeyi hayal ediyorum. Bugün ve önümüzdeki yıllarda burada cinsiyet eşitliğini değil, bireylerin eşitliğini konuşmalıyız.”

50’Yİ AŞKIN ÜLKEDEN DEVLET BAŞKANI YA DA BAŞBAKAN DÜZEYİNDE KATILIM
“Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları” ana temasıyla gerçekleşen 50’nci WEF zirvesine 50’yi aşkın ülke devlet başkanı ve başbakan düzeyinde katılıyor. Forumda Türkiye’yi adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil ediyor.
400’den fazla açık ve kapalı oturama ev sahipliği yapacak foruma, 117 ülkeden 3 bin iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin iştirak etmesi bekleniyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir