Hilton İstanbul Bosphorus, 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında müşterilerine Trabzon mutfağının özel lezzetlerini sunacak. 5 yıldızlı otel 2018’de başlattığı Yerel Mutfak Global Lezzet Projesi’yle şimdiye dek Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin ve Antakya’nın yöresel yemeklerini tanıttı.
2018 yılında hayata geçirdiği Yerel Mutfak Global Lezzet Projesi’yle Anadolu’nun lezzetlerini tanıtmayı amaçlayan Hilton İstanbul Bosphorus, 2020’nin bu kapsamdaki ilk etkinliğinde Trabzon mutfağını ağırlayacak.

ARSİN LİGENE KÖYÜ’NÜN MAHARETLİ KADINLARI
30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında otelin gözde mekanlarından Lalezar’da gerçekleşecek ve Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturacak program, Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’yle ortaklaşa organize edildi.

MENÜ FİYATI İÇECEKLER DAHİL 255 LİRA
Derneğe üye kadın girişimcilerin, bizzat yetiştirdikleri ürünleri de kullanarak hazırlayacakları özel menüde mısır çorbası, turşu kavurma, kuymak, hamsi kuşu, su böreği, çorbalıklı lahana sarma ve Laz böreği gibi Trabzon mutfağının öne çıkan yöresel lezzetleri yer alacak. Menünün fiyatı içecekler dahil 255 TL olarak belirlendi.

LİGENE’Yİ TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORLAR
Ligene Köyü, Trabzon’un merkezine 15 kilometre mesafede. 32 üyesi bulunan Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği, köyden kente göçü engellemek, ev ekonomisine katkı sağlamak ve Ligene Köyü’nü turizme kazandırmak hedefleriyle kuruldu. Dernek Başkanı Funda Çuvalcı da hayatını bu köyde sürdürüyor.

HİLTON’DAN İSTİHDAMDA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Hilton Istanbul Bosphorus İş Geliştirme Direktörü Ferah Yağan, Hilton yönetiminin son yıllarda zincire bağlı otellerin her birinde kadın çalışan ve yönetici sayısının arttırılması üzerinde özellikle durduğunu belirtti.
YEREL MUTFAKLARA VE KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK
Hilton İstanbul Bosphorus’un, Hilton’un ‘Women in Leadership’ adlı liderlik gelişim programının yanı sıra, ‘Coaching Oncall’ programıyla kadın çalışanlarına profesyonel koçlardan destek aldırdığı bilgisini veren Yağan, “Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyerek belli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz Yerel Mutfak, Global Lezzet projemizle de hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor, hem de bu yolla ülkemizdeki kadın girişimcilere desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi. Yağan şimdiye kadar Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin ve Antakya’nın yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleriyle buluşturduklarını söyledi.

BİLGİ VE REZERVASYON İÇİN
0212 315 60 00 numaralı telefondan etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak mümkün.