Connect with us

Dünya Gündemi

GRAHAM: “BU BİR SAVAŞ EYLEMİYDİ”

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey O. Graham’ın Salı gecesi İran’a sivri bir mesajı vardı: Orta Doğu ülkesinin Amerikan birliklerini barındıran iki Irak üssünde bir düzineden fazla balistik füze atma kararı bir “savaş eylemi” oldu.

Fox News sunucusu Sean Hannity ile yaptığı röportajda Graham, “Bu, herhangi bir makul tanımla … bir savaş eylemiydi” dedi. “Cumhurbaşkanı, Madde II uyarınca cevap vermek için ihtiyaç duyduğu tüm yetkiye sahiptir.”

Graham, İran’a durumu tırmandırmaya devam ederse “petrol işinden bir gün uyanacaklarını” söyleyerek bir tehditle sözlerini noktaladı.

İran, Irak’taki ABD askeri personelini barındıran üslere balistik füzeler attı.

Senatörün Salı günü diğer önde gelen muhafazakarlar tarafından yankılanan ateşli yorumları, iki ülke arasındaki yükselen gerilimler arasında yükselen gerginliklere karşı Başkan Trump’a güçlenmeyi teşvik eden Demokratların acil çağrılarıyla çakıştı. Meclis Başkanı Nancy Pelosi “Amerika ve dünyanın savaşı göze alamayacağını” tweetledi ve Demokrat Senatör Elizabeth Warren  Brooklyn’de düzenlenen bir kampanya mitinginde “Amerikan halkı İran ile bir savaş istemiyor. ”Trump, Salı günkü saldırının hemen ardından Amerikalılara hitap etmek yerine Çarşamba sabahı konuyla ilgili konuşacağını da ekleyerek“ Her şey yolunda! ”diye tweet attı.

Kaynak: Washington Post

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir