Connect with us

Politik - Analiz

ORADA BİR DURUN!

Isıtılıp ısıtılıp ortaya konan “eyalet devlet sistemi”, “etnik yoğunluğa göre Türkçenin ikinci dil olması” ve laikliğin kaldırılması” belirli bir zihniyetin zaman zaman dile getirdiği “kendini bilmez” ve “haddini aşan” söylemlerdendi. Ancak “Cumhurbaşkanlığı forsuna yeni bir yıldız konması” önerisi bu zihniyetin olayı vardırdığı son noktadır. “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı” sıfatını taşıyan Adnan Tanrıverdi bu sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının fikirlerini yansıtıyor olamaz. Adnan Tanrıverdi hukuk ve siyasi sorumluluk çerçevesinde derhal görevinden alınmalıdır.

Sayın Adnan Tanrıverdi’nin düşünce ve ifade özgürlüğü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarıyla elbette ki teminat altındadır. Onaylamadığım fikirlerine değil ama, bunları düşünme ifade etme hakkına saygı duyuyorum. Mensubu olduğum Türk Basınının bir bireyi olarak, bu ülkenin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerine olan bağlılığımı, onu kuran Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygımı ve minnettarlığımı her nefeste yaşarken bu söylemenize sessiz kalamadım.

Isıtılıp ısıtılıp ortaya konmaya çalışılan “eyalet devlet sistemi”, “etnik yoğunluğa göre Türkçe’nin ikinci dil olması”, “laikliğin kaldırılması” belirli bir zihniyetin zaman zaman dile getirdiği “kendini bilmez” ve “haddini aşan” söylemlerdendi. Tanrıverdi’nin sözlerinde buraya kadarki bölümünde öncekilere nazaran yeni bir şey yok.

SAYIN TANRIVERDİ, KİMİN MAŞASISINIZ?
Ancak “Cumhurbaşkanlığı forsuna yeni bir yıldız konması” önerisi bu zihniyetin olayı vardırdığı son noktadır. Sayın Tanrıverdi “kimin maşasısınız” ya da “neyin kafasını yaşamaktasınız” bilemiyoruz. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin size ve temsil ettiğiniz zihniyete her şeye rağmen direnecek gücü kurumlarında ve fertlerinde mevcuttur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I GÖREV ÇAĞIRIYORUZ
Bizim için önemli olan “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı” sıfatını taşırken bu açıklamaları yapabilmiş olmanızdır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını göreve; başkanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan göreve başlarken Türkiye Cumhuriyetini koruyacağına yemin etmişti.
Adnan Tanrıverdi hukuk ve siyasi sorumluluk çerçevesinde derhal görevinden alınmalıdır. Çünkü düşünceleri başdanışmanlığını yaptığı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının fikirlerini yansıtıyor olamaz. Tam tersine Türkiye Cumhuriyetinin en tepe makamının şahsı manevisiyle zıt düştüğünü var saymaktayız. Gerekenin yapılacağını ve konunun kapanacağını ummaktayız.

ASIL BEKA TAM DA BUDUR
Hiçbir şey yapılmayıp sessiz kalınırsa, bir görevden alma gerçekleşmezse işte sıkıntı o zaman daha çok büyüyecektir. “Bu neyin yoklamasıdır? Hangi gündemin saklanması çabasıdır? Ya da sistematik bir şekilde Türkiye Cumhuriyetinin varlığına kastetme planlı eylemlerinin parçası mıdır?” sorularını yöneltmekten kendimizi alı koyamıyoruz. İşte o meşhur “Bekâ”, Türkiye Cumhuriyeti için tam da budur.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir