Connect with us

Finans & Ekonomi

“KONAKLAMA VERGİSİ 2021’DE BAŞLAMALI”

Duayen turizmcilerden Deniz Emin Tüfekçi, 2020 fiyatlarının netleştiğine, hatta ödemeler alındığına dikkat çekerek; şu anda TBMM’de görüşülmekte olan Konaklama Vergisi uygulamasının 2021 başından itibaren yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. Tüfekçi ayrıca bu verginin bütün dünyada o kentin belediyesi tarafından toplandığına işaret etti.

 

1978 yılından bu yana turizm sektörünün içinde yer alan Seventur’un sahibi Demiz Emin Tüfekçi, şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmekte olan ‘konaklama vergisi’ tasarısının yasalaşması halinde 2021’den itibaren geçerli olması gerektiğini ifade etti.

Tüfekçi, facebook hesabından yaptığı açıklamada “Yasa TBMM’den çıkarsa uygulaması 2021 yılbaşı itibariyle başlamalıdır. 2020 yılı fiyatları çoktan müşterinin önüne gitti. Hatta ödemesini şimdiden yapan bile var.” dedi.

YILDA 4,2 MİLYAR TL TOPLANACAK
Dünyanın her yerinde bu tür vergilerin o kentin belediyesi tarafından toplandığını söyleyen Tüfekçi, şunları dile getirdi: “Vergi yasalaşırsa bir yılda yapılan 350 milyon konaklamadan ortalama günde kişi başı 12 lira, yılda 4,2 milyar TL vergi geliri elde edilecektir. Bu vergi doğrudan o il ve ilçe belediyelerinin kasasına gitmeli. Kentin altyapısı, doğasının korunması, güzelleştirilmesi ve yaşayanların yararına sunulmalıdır. 350 milyon konaklamanın yapıldığı kentlerin en az yüzde 80’i CHP’nin yönetimde olduğu kentlerdir. Meclis’te bu yasa görüşülürken CHP yönetimi bu konuda gereğini yapmalıdır.”
Tüfekçi şu iddiayı da ortaya attı: “Bunun devamında lokantalarda yemek yiyenlere de verginin salınacağından kuşkunuz olmasın.”

HER GECE İÇİN 6 İLE 18 LİRA ARASINDA VERGİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Konaklama Vergisi’yle ilgili detaylar netleşiyor. Son karar verginin konaklayan kişilerden alınması yönünde. Yasa taslağında turistik tesislerin hasılatından yüzde 2’lik pay halinde geçiyordu.

Tasarı, komisyondan bu haliyle kabul edilirse, kişi başına konaklama vergisi bir gece için 6 ile 18 lira arasında olacak. 4 kişilik aile bir haftalık tatilinde otel masrafına ilaveten 168 lira ile 504 lira arasında değişen tutarlarda vergi ödeyecek. 12 yaşından küçükler bu vergiye tabi değil.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir