Connect with us

Finans & Ekonomi

SAMET’TEN DÜNYA PAZARINDA DEV ADIM

Türkiye’nin mobilya aksesuarı üretiminde öncü firması Samet, global pazarlara dönük ataklarının ilk meyvesini Hindistan’ın bu sektördeki lideri olan Dorset’le kurduğu marka ortaklığıyla aldı. Samet’in zengin ürün çeşitleri, Hindistan genelinde Dorset-Samet markasıyla satışa sunulacak.

 

Mobilya aksesuarlarında 2000’den fazla ürün çeşidi bulunan, 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan ve sektöründe dünyanın ilk 5’i arasında yer alan Samet, Hindistan’ın önde gelen kapı aksesuarı üreticilerinden Dorset’le ortaklık kurdu.

Samet’in menteşe, çekmece ve kalkar kapak sistemleri bundan böyle Dorset-Samet markasıyla Hindistan’ın her yerinde satışa sunulacak. Dorset, 350’nin üzerinde kanal ortağıyla Hindistan’daki en yaygın dağıtım ağına sahip.

Samet-Dorset işbirliği, Hindistan’da yapılan gösterişli lansman ve yerel şovlarla kamuoyuna duyuruldu. Lansman gecesinde kurulan showroomda sergilenen ve Dorset’in Hindistan’daki kanal ortakları tarafından incelenen Samet’in zengin ürün koleksiyonu, büyük beğeni topladı.

“HEYECAN VERİCİ VE REKABETÇİ BİR MARKA”

Samet Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Kızıltan, Hindistan’daki tanıtım programında “Bu ülkede Dorset-Samet markasının heyecan verici ve rekabetçi konumuyla sektörde çok etkili bir role sahip olacağına eminiz. Dorset ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde Hindistan’da kaliteli ve katma değeri yüksek Avrupa menşeili ürünlerle hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

“HİNDİSTAN’DA GLOBAL LİDER OLACAĞIZ”

Dorset Yönetim Kurulu Başkanı Rajesh Kumar Bansal ise ev sahibi olduğu etkinlikte şunları söyledi: “Üretimini Türkiye’de yapan Samet, 100’den fazla ülkede kaliteli ürünleri, yarattığı marka değeri ve yüksek iş hacmi ile global lider konumundadır. Dorset olarak Samet ile Hindistan’da mobilya aksesuarları sektöründe global lider olmak adına yaptığımız ortaklığı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

GLOBAL ATAKLARIN MEYVESİNİ TOPLUYOR

Türkiye’de sektörünün öncü firması olan ve Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarıyla dikkatleri çeken Samet, son yıllarda ürünlerini sattığı ülkelere özel çözümler geliştiriyor ve dünya piyasasında sıkça adından söz ettiriyordu. Global pazardaki payını artırmak için sürekli yeni atılımlar peşinde koşan firma bu amaçla İtalya, Almanya ve Rusya ofisler hizmete sokmuş ve bunlara eklediği Amerika’daki ofis ve showroomuyla dünyanın en güçlü pazarlarında kendine yer açmıştı. Bu ataklar Hindistan’daki Dorset ortaklığıyla ilk meyvesini verdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir