Connect with us

Gezi & Mekan

ATLARIN DÜNYASINA YOLCULUK…

“Özünüz” doğaya dönerek deşarj olmak ve enerjiyle dolmak istiyorsanız gidebileceğiniz en güzel ve doğru adreslerden biri PADOK Premium Hotel & Stables. Butik otel ve atlıspor kulubü hizmeti veren merkez, Cevat Şakir’in “gör de yaşa” dediği Gökova’da.

 

AYŞEGÜL ÇAKIR

Yeşilin ve mavinin eşsiz huzuru içinde sakince zaman geçirmek; can dostlarımız atlarla, kuşlarla ve sincaplarla buluşmak… Dalından meyve tatmak… Hayatın sesini dilediğin kadar açmak ya da tamamen sessize almak…

Ve sonuç olarak, “gerçekten” nefes almak, anda var olmak… Sığınak misali , sadece sana ait zamanlar, sadece senin istediğin gibi, ister tek başına ister sevdiklerinle…

Hemen her gün kent yaşamının stres dolu kalabalık ortamından yakınır, kısa bir süre için de olsa kaçma hayalleri kurarız. İşin aslı, özümüze yani doğaya dönerek hem deşarj olma hem de enerjiyle dolma isteği değil midir?

CEVAT ŞAKİR’İN “GÖR DE YAŞA” DEDİĞİ YERDE…

PADOK Premium Hotel & Stables, yaklaşık 10 yıl önce doğanın kulağınıza huzuru fısıldadığı yerde, tam da Cevat Şakir’in , “Gökova’yı gör de yaşa!” sözünü doğrularcasına yaşam enerjinizi yükselten bu yeryüzü cennetinde kurulmuş; butik otel ve atlıspor kulübü olarak hizmet veren özel bir merkez.

 


20 dönüm civarında arazi üzerine konuşlanan tesisin konaklama bölümünde üst düzey otel konforunda çok şık dekore edilmiş odalar, restoran ve havuz bulunuyor. Ancak en keyifli bölüm, sırtını çam ormanlarına dayamış ahırlar, açık ve kapalı manej alanları. Atların çok iyi bakıldığını görmek , gösterilen ilgi ve özen yüreğinizi ısıtıyor. Efe ile Mars’ı da unutmayalım! İlk karşılaşmada heyecanlı havlamalarına aldanmayın, misafirperverlikleri efsanedir bu oyuncu dostların.

Dünya üzerinde sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek tesislerden biri olan uluslararası standartlardaki bu ödüllü işletmeyi daha yakından tanımak ve dikkat çekici çalışmalarına dair bilgi almak üzere Göksun ve Gökhun Çilingir’le bir araya geldik.

– PADOK sadece otel ve atlıspor kulübü olarak değil; sizlerin çalışmaları ve binicilik alanındaki faaliyetleriniz nedeniyle de özel bir merkez olarak anılıyor. Daha yakından tanımak için hikayesini sizden dinleyelim.

BİR HAYVANLA BİRLİKTE YAPILAN TEK SPOR

Gökhun : 7 yaşından beri binicilik sporuyla uğraşıyorum, 14 yaşından sonra lisanslı olarak profesyonel spor hayatıma başladım, 2009’da İstanbul’da Genç Yetişkinler Türkiye 2’nciliği, 2010-2019 arası ise gerek uluslararası gerek Türkiye içinde şampiyonalarda ve özel kupalarda birçok derecelerim var. Ayni zamanda Türkiye Binicilik Federasyonu Muğla İl Temsilcisi’yim. 2011 yılının başlarında Padok Otel & Atlı Spor Kulübü’nün açılışını gerçekleştirdik. Burada Binicilik faaliyetlerinin dışında alternatif turizme yönelik temalı bir butik otelimiz bulunmaktadır.

Amacımız, hem binicilik sporunu öğretmek hem de insanların doğada daha fazla vakit geçirebilecekleri koşulları sağlayarak doğa ve hayvan sevgisini yaygınlaştırmaktır.
Binicilik, bir canlı ile birlikte yapılan tek spordur. Onunla beraber ortak kararlar alıp, o kararları ikiniz birlikte uygularsınız yani ortak bir his içinde atınız ile beraber hareket edersiniz. Yani tam bir takım çalışması ve durumsal liderlik deneyimi söz konusudur. Burada kişinin artan özgüveninin yanı sıra, vücudunda çalışan kas grupları sayesinde sağlam duruşlu ve sağlıklı bir bireye dönüşmesi en büyük kazanımlardır. Binicilik 7’den 70’e herkesin gelip yapabileceği bir spordur.

YILDA BİR KAÇ KEZ BİNİCİLİK KAMPLARI

Yıl boyunca binicilik dersleri ve miniklere özel pony club aktivitelerimiz devam ediyor. Tesiste 6 yaş itibari ile genç, yetişkin tüm bireylere başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar binicilik eğitimi verilmektedir. Kulübümüzde lisanslı sporcularımız da bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra, yılda birkaç kez farklı yaş grupları ve kurumlara özel binicilik kampları düzenliyoruz. Kamp programlarında biniciliğe ek olarak, doğayı keşfetmek üzere aktiviteler, yelken, bisiklet, yoga gibi farklı alanlarda faaliyetler, takım çalışması ve liderlik gibi kişisel becerileri geliştirmek üzere içerikler oluşturuyoruz.

ATLARIN İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLERİ
Göksun: Burayı ziyaret eden misafirlerimizin mutlaka binicilikle ilgilenmesi gerekmiyor. Doğanın içinde olmak, atlarla zaman geçirmek, onlara dokunmak , izlemek ve iletişimin farklı boyutlarını keşfetmek için de gelebilirler. Atların insan ruhuna faydaları ve iyileştirici özellikleri anlatmakla bitmez. Dolayısı ile PADOK’ta zaman geçiren herkesin eve dönerken daha iyi hissedeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Tesisi tüm bunları düşünerek planladığımızdan her yaşta misafirimize uyacak programlar, aktiviteler geliştirebiliyoruz.

Bu yıl “Atların Dünyası” başlıklı yeni bir workshop hazırladık. Özellikle stresten arınmak isteyenler başta olmak üzere herkesin zevkle zaman geçirip kendisinde yeni şeyler keşfedebileceği bir çalışma ortaya çıktı.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA ÇALIŞMALAR
– Göksun senin down sendromlu çocuklarla özel bir çalışma yürüttüğünü duyduk. Biraz bundan bahseder misin?

Göksun: Bu çalışma benim için çok değerli ve çok anlamlı. Yaklaşık 3 yıl önce zihinsel engelli ve down sendromlu çocuklarla çalışmak üzere aldığım eğitimi tamamladım. Bu konuda bire bir ders yaptığım özel öğrencilerim var. Şimdiye kadar 3 çocuğumuz büyük gelişmeler kaydetti. Onlardaki değişimi izlemek müthiş bir duygu. Atlarla kurdukları iletişim ve onların çocuklara yaklaşımı inanılmaz. Tüm bunlar hayata daha fazla katılmaları yönünde çok olumlu gelişmeler sağlıyor.

KAÇIŞ, DİNLENME VE İŞ BİR ARADA
– Kobi Yaşam okurlarına kurumsal şirketler ve çalışanlara özel PADOK deneyimleri hakkında da bilgiler verir misiniz?

Gökhun: PADOK , 12 ay hizmet veren bir tesis olduğundan özellikle büyük şehirlerden gelen kurumsal grupları tatil dışı faaliyetler için de dört mevsim ağırlayabiliyoruz. Açıkçası hem “kaçış ve dinlenme” hem de “iş” bir arada, ama günlük rutinlerinden uzak ve daha keyifli zamanlar hazırlıyoruz misafirlerimize.
Ayrıca lokasyon olarak mükemmel bir konumdayız. Bu da bize ulaşım kolaylığının yanı sıra tarih ve kültür içerikli kısa gezilere çok sayıda alternatif sunma imkanı sağlıyor.
Çeşitli grup sayılarına göre düzenleyebildiğimiz toplantı salonlarımızda ; bütçe ve kurul toplantıları, ekip buluşmalarından eğitim ve workshoplara kadar farklı içerikler için mekan ve teknik donanımımız mevcut. Yemek, davet organizasyonları, dış mekan partileri ile yılbaşı, kuruluş yıl dönümü gibi özel günler ve kutlamalar için özel organizasyonlar da hazırlıyoruz.

STRESTEN ARINMIŞ MUTLU MİSAFİRLER
Göksun: 2019 Kasım ayı itibariyle, burada PACE Business Development Academy işbirliğiyle hem profesyonel hem de kişisel gelişimle ilgili eğitimler , üniversitelerle özel programlar, söyleşiler , konusunda yerli ve yabancı isimlerin katılacağı workshoplarımız başlayacak. Profesyonel hayatı, sadece teknik uzmanlık konularıyla değil, odağında “insan” olan farklı ve ilginç konularda besleyen çalışmalara da ev sahipliği yapacağız. Web sitemizden ajandayı takip edebilirsiniz (www.padok.com.tr )
Geliş amaçları ne olursa olsun, yanı sıra istedikleri kadar doğa terapisi sayesinde streslerinden arınarak ayrılan mutlu misafirler hedefliyoruz ve tüm çalışmalarımızı, sürekli gelişim hedeflerimizi buna göre belirliyoruz.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir