Connect with us

Finans & Ekonomi

YAPI SEKTÖRÜNÜN KALBİ BU FUARDA

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojilerinin görücüye çıktığı 42’inci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da 12 ülkeden 553 katılımcı ağırlandı. Dünya sıralamasında ilk 5’te yer alan fuarda; inovatif inşaat teknolojileri, dijital çözümler, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş üretme biçimleri ve yeni kentsel dönüşüm fırsatları hayli ilgi gördü.

ITE Turkey bünyesindeki YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen 42’inci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’u, 68 bin 738 kişi ziyaret etti. 18-22 Haziran 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve 12 ülkeden 553 katılımcının ağırlandığı Türkiye’nin en uzun soluklu yapı fuarını gezen yabancı sayısı yüzde 32 arttı. Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojilerinin görücüye çıktığı fuar; bu kategorinin dünya sıralamasında ilk 5’te yer alıyor. Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin ise en büyüğü.DİJİTAL ÇÖZÜMLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
5 gün süren 42’inci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da 30’un üzerinde etkinliğe imza atıldı; 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman, katılımcıları ve ziyaretçileri yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgilendirdi. İnşaat ve yapı sektörünün nabzının tutulduğu fuara; iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, içyapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo – mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, doğrama (kapı – pencere), cephe, otomatik kapı – geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar katıldı. İnovatif inşaat teknolojileri, dijital çözümler, işçi robotlar, çağdaş yapı malzemeleri, yenilikçi iş üretme biçimleri ve yeni kentsel dönüşüm fırsatları hayli ilgi gördü.240’IN ÜZERİNDE YABANCI ALICI FUARDAYDI
VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programlarına; Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Irak, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Hindistan gibi ülkelerden 240’tan fazla kişi iştirak etti. ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) sayesinde tüm katılımcı ve alıcılar bu yıl da akıllı telefon ve internet uygulamasıyla birbirleriyle hızlı ve etkili iletişim kurma fırsatına erişti. 1200’ü aşkın toplantıyla yeni işbirliklerine yelken açıldı.23 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT BEKLENTİSİ
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un 42 yıldır uluslararası bir platform kimliğiyle Türkiye’deki inşaat ve yapı malzemeleri sektörüne ayna tuttuğunu vurgulayan ITE EMEA Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ihracatın 2019 yılında yapı sektörü için önemli bir çıkış yolu olduğunun altını çizdi. İnşaat malzemeleri ihracatının yüzde 7-8’lik artışla 23 milyar dolara yükselmesinin öngörüldüğünü belirten Ülgen, şunları dile getirdi: “Tüm alt sektör grupları için ihracat pazarlarında olanakların iyileşmesi bekleniyor. İç pazarda, diğer yıllardan farklı olarak iki gelişme daha beklentiler arasında. Bunlardan biri yeni inşaat işlerinde talebin azalmasıyla birlikte yenilenme pazarının hareketlenmesi, diğeri ise döviz kurlarının ithalatı sınırlaması sebebiyle iç pazardan tedarikin artması. Tüm bu dönüşümün ortasında inşaat sektörünün kalbi Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da atıyor. İnşaat ve yapı sektörlerinin her geçen gün artan değerine Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul olarak destek olmaya devam edeceğiz.”

Fuarda, Yatırım Odağı Forumunda “Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve ITE Turkey ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu yeni iş birliği kapsamında, Türkiye İMSAD üyeleri, yenilenecek turizm tesislerinde güvenli, sağlıklı, çevre dostu ve enerji verimli ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla, turizm yatırımcılarını temsil eden TTYD üyeleri ile bir araya gelerek sektörün yenilenme ihtiyaçlarını masaya yatırdı.TÜRKİYE İMSAD VE TTYD’DEN İŞBİRLİĞİ DUYURUSU
Fuarın ilk günü gerçekleşen “Turizm ve İnşaat” oturumunda ; Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Genel Sekreteri Fatih Tokatlı, Türkiye Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksoy ve Türk Eximbank Pazarlama Daire Başkanı Gülpervin Curaoğlu geride kalan yılı malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektifleri açısından masaya yatırdı. Oturumda ayrıca sektör adına önemli olan iş birliği kararı da duyuruldu. İş birliği doğrultusunda İMSAD üyeleri, yenilenecek turizm tesislerinde güvenli, sağlıklı, çevre dostu ve verimli enerji ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla TTYD üyelerine her türlü desteği verecek.

“DİJİTAL DİZAYN, BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
MX3D CEO’su Gijs Van Der Velden ile NLE Kurucusu, Mimar, Tasarımcı ve Kentsel Araştırmacı Kunle Adeyemi’nin konuşmacı olduğu “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” söyleşisi, fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden biriydi. İnovasyona dayalı sistemin tasarımın geleceğini belirleyeceğini ifade eden Gijs Van Der Velden, savunduğu görüşü şöyle detaylandırdı: “Her zaman yeni gelişmelerin takip edilmesi gerekiyor. ‘Dijital dizayn’ günümüzde gerçekten de çok büyük önem taşıyor. Bizler birer aracı olarak bu teknolojiyi yapılar üzerinde kullanıyoruz. Tasarım öncesinde tüm materyalleri bir arada topluyoruz, denemeler yapıyoruz ve olumlu sonuç aldığımız çalışmalarda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Robotikleşme her alanda olduğu gibi dizayn alanında da gelişmeye devam ediyor. Bu alanda birçok profesyonel ile bir araya gelerek daha iyi sonuçlar almak üzerine çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”Kunle Adeyemi ise kentleşmede planlı hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “İnsanlığın çevre ile ilişkisi mega kentlerde ve büyük topluluklarda paralel şekilde artıyor. Kentleşme, iklim değişiklikleri ve farklılık gösteren büyük kent sorunları ile başa çıkmak gerekiyor. Dijital teknolojiler, mimari süreçler ve üretimde, değer kattıkları ve çözümlere destek oldukları derecede önemli bir rol oynuyor.” diye konuştu.

Yapı sektörünün uluslararası ölçekteki buluşma noktası olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un 18-22 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek 43’üncüsü için birçok markanın şimdiden yerini ayırttığını da sözlerimize ekleyelim.

 

TÜRKİYE’NİN LİDER FUARCISI: ITE TURKEY
ITE Turkey (www.ite-turkey.com ); 20 ülkedeki 32 ofisi ve 1.000’i aşkın deneyimli personeliyle yılda dünya çapında 130’dan fazla fuar ve konferans düzenleyen uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group’un Türkiye ofisi. Yapı, turizm, kozmetik, gıda, raylı sistemler ve lojistik gibi Türkiye’deki öncü sektörler için lider fuarlar organize eden ITE Turkey’in bünyesinde YEM Fuarcılık, EUF – E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve Platform Uluslararası Fuarcılık şirketleri faaliyet gösteriyor. ITE Turkey; Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra ITE Group’un küresel ağından da güç alıyor. İmza attığı fuarlarda yeni iş, iş birliği ve satın alma fırsatlarına zemin hazırlıyor ve bu sektörlerin gelişmesine katkı sağlıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir