Connect with us

Otomobil

HAŞARI BAVYERA ASLANI YENİLENDİ

2019 Mart ayı itibarıyla pazara sunulan BMW 3 Serisi, yeni süspansiyon teknolojisi, rijitliği artırılan gövdesi ve geliştirilen şasi geometrisi ile daha keskin bir sportif sürüş karakterine kavuştu.

Genişleyen iz açıklığı, azalan ağırlığı, daha da aşağı çekilen ağırlık merkezi ve 50/50 oranındaki ön/ arka ağırlık oranı ile segmentindeki en sportif sürüş hissini sunmaya devam edecek. Yeni BMW 3 Serisi, 2019’un Temmuz ayında Türkiye’de yollara çıktı.
BMW’nin yeni tasarım dilinin kullanıldığı modelde, net çizgiler ve kıvrımlar otomobilin modern ve estetik görünmesini sağlayarak, 3 Serisi’nin sportif ve duygu dolu mevcudiyetini gözler önüne seriyor. Yeni BMW 3 Serisi, Advantage, Sport Line, Luxury Line ve M Sport donanım seçenekleriyle de kişiselleştirilebilecek. 3 Serisi, aktif böbrek ızgara kontrolü, hava perdeleri ve neredeyse tamamen düzleşen tabanı ile rüzgâr direncini 0.26’dan 0.23 Cd’ye indirmiş durumda. Tamamen LED farlar yeni BMW 3 Serisi’nde standart olarak sunulurken, 530 metre aydınlatma menziline sahip olan adaptif BMW Laserlight sistemi ise opsiyonel olarak tercih edilebilecek. Ayrıca karartılmış LED stop lambaları da standart olarak sunulacak.
KABİN TAMAMEN SÜRÜCÜ ODAKLI
Yeni BMW 3 Serisi’nin iç mekânı da baştan yaratılmış. Tamamen sürücü odaklı ve daha rafine bir kabine sahip olan yeni BMW 3 Serisi’nin orta konsolunda çok daha modern kumanda tuşlarına ve yüksek kalitede malzemelere yer verilmiş. Ön koltukların omuz ve bacak destekleriyle birlikte yeni BMW 3 Serisi’nin arka görüşü de önemli ölçüde artırılmış durumda. Büyüyen ölçüleriyle birlikte arka koltuklarda sunulan diz mesafesinde de önemli bir artış sağlamış aynı zamanda bagaj kapasitesi ise 480 litreye çıkarılmış.
Yeni 3 Serisi’nde görev alan aktif güvenlik sistemleri de dikkat çekiyor. Fren fonksiyonlu kaza ve yaya algılama sistemi, şerit takip uyarı sistemi yeni BMW 3 Serisi’nde artık standart olarak sunulacak. Opsiyonel olarak sunulan profesyonel sürüş asistanı kapsamında stop/ start özelliğine sahip aktif hız sabitleme sistemi, direksiyon ve şerit kontrol asistanı, şerit değişim uyarı sistemi, yan çarpışma koruması, çapraz trafik uyarısı, öncelik uyarısı ve ters yol uyarı sistemlerine sahip olunabilecek. Ayrıca yeni nesil BMW head-up display sistemi de opsiyonel olarak tercih edilebilecek. Dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de akıllı telefon aracılığıyla otomobile giriş ve otomobili çalıştırma işlemlerinin anahtarsız olarak gerçekleştirilmesine izin veren BMW Digital Key sistemi oluyor. Alman markanın en yeni teknolojilerinden biri olan BMW akıllı kişisel asistan da yeni 3 Serisi ile tercih edilebilecek. Dünyanın en geniş kapsamlı otomobil içi sesli komut sistemi olan BMW akıllı kişisel asistan ile hem otomobil ile ilgili hem de kişisel pek çok işlev sürüşe ara vermeden gerçekleştirilebiliyor. Standart olarak sunulan gösterge içi ve orta konsol üstündeki renkli ekranların da boyutları da sırasıyla 5.7 inç ve 8.8 inçe çıkarıldı. Opsiyonel olarak tercih edilebilecek olan BMW Live Cockpit Professional ile 12.3 inç genişliğinde tamamen dijital bir göstergeye sahip olunabilecek. BMW’nin yeni işletim sistemi ile orta konsoldaki ekran dokunarak, sesli olarak, iDrive kumandasıyla ya da el hareketleri ile uzaktan kontrol edilebilecek.6 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ
BMW’nin yenilenen güçlü ve verimli motorlarının yer verildiği yeni 3 Serisi’nde, öncelikli olarak altı farklı motor seçeneği görev alacak. Güçleri 150 ila 265 HP arasında değişen ikisi altı silindirli, dördü dört silindirli dizel ve benzinli motor seçeneklerinin yer alacağı yeni BMW 3 Serisi’ne kısa bir süre sonra, yüksek performans sunan M Performance versiyonu ile çevreci ve ekonomik, şarj edilebilir bir hibrit versiyon da eşlik edecek. Yeni 330i’de 2.0 lt turbo motor yer alırken, maksimum güç 258 HP’ye kadar çıkıyor. 5.8 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobilin ortalama yakıt tüketim ise 6.1 lt/100 km. 320d’de ise 190 HP’lik dizel motor kullanılmaya devam ediyor. Bu otomobilin ortalama yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km’ye kadar iniyor. 318d’de ise yine önceki nesildeki gibi 150 HP’lik dizel motor yer alacak. İlk etapta Türkiye pazarına benzinli 320 BMW 1.6 litre benzinli 170 Bg gücündeki motor ve üç ayrı paket seçeneğiyle satışa sunuldu…

ÖTV İNDİRİMİ UZATILMADI
Motor hacmi 1.6 litre altında kalan otomobillere uygulanan 15 puanlık ÖTV indirimi sona erdi. Sektör, indirimin devam ettirilmesi talebinde bulunurken hükümetten bu yönde bir açıklama henüz yapılmadı. İndirimin sona ermesiyle sıfır otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 10’luk bir artış yaşanacak. Otomobillerde ÖTV indirimi dün itibarıyla sona erdi. Geçen yıl kasım ayında başlatılan ve iki kez uzatılan uygulamayla motor hacmi 1.6 litre altında kalan modellerin ÖTV oranlarında 15 puan indirime gidilmişti. Sektör temsilcileri uygulamanın devamını, hatta daha yüksek bir indirim oranıyla devamını talep ederken hükümetin henüz bu konuda bir adım atıp atmayacağı bilinmiyor.

HURDA TEŞVİKİ YIL SONUNA KADAR SÜRECEK
ÖTV’deki 15 puanlık indirim sona ererken 12 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla üst limiti 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılan hurda araç teşviki devam ediyor. Yeni kanunla vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan sıfır araçlar için hurda teşvikinde ÖTV indirimi 15 bin lira olarak uygulanıyor. 70 bin-120 bin lira aralığındaki sıfır araçlar için ÖTV indirim tutarı ise 12 bin TL. Mevcut kanuna göre söz konusu hurda teşviki sene sonuna kadar devam edecek. Ancak sektörden bu teşvikin devamı için de yoğun talep geliyor. Ömrünü Tamamlamış Araç Sanayicileri Derneği (ÖTASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günay Dar iki hafta önce yaptığı açıklamada hurda teşvikinin sıfır araç satışlarını artırdığını ve süresiz devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir